Rosiile se taie in doua.
Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care veti coace tarta. Topiti untul si uleiul, intr-o tigaie ( daca aveti tigaie cu maner amovibil e si mai bine, o puteti folosi si in cuptor) si puneti rosiile cu partea taiata in sus. Lasati cateva minute, la foc mediu, adaugati otetul balsamic si zaharul, dar nu direct pe rosii ci pe langa. Asezonati cu sare si piper. Miscati putin tigaia sa deplasati rosiile si dupa 5 minute, intoarceti-le pe partea cealalta. Dupa alte 5 minute, opriti focul si aranjati rosiile in tava/vas, puneti deasupra foietajul si bagati la cuptor, 25-30 de minute. Scoateti cand aluatul este frumos colorat si lasati cateva minute inainte de a rasturna tarta in platoul de servire. Adaugati cateva frunzulite de oregano proaspat, daca aveti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii