autor:

atelierul de retete

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta tatin cu rosii

Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 august 2017

Ingrediente
10 rosii cherry, 50 grame unt, 3 linguri de ulei, 1 lingura otet balsamic, 1 lingurita de zahar, sare, piper, aluat foietaj, oregano proaspat (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care veti coace tarta. Topiti untul si uleiul, intr-o tigaie ( daca aveti tigaie cu maner amovibil e si mai bine, o puteti folosi si in cuptor) si puneti rosiile cu partea taiata in sus. Lasati cateva minute, la foc mediu, adaugati otetul balsamic si zaharul, dar nu direct pe rosii ci pe langa. Asezonati cu sare si piper. Miscati putin tigaia sa deplasati rosiile si dupa 5 minute, intoarceti-le pe partea cealalta. Dupa alte 5 minute, opriti focul si aranjati rosiile in tava/vas, puneti deasupra foietajul si bagati la cuptor, 25-30 de minute. Scoateti cand aluatul este frumos colorat si lasati cateva minute inainte de a rasturna tarta in platoul de servire. Adaugati cateva frunzulite de oregano proaspat, daca aveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 rosii cherry
  • 50 grame unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • aluat foietaj
  • oregano proaspat (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de atelierul de retete
Scoici St.Jacques cu trufe

Scoici St.Jacques cu trufe

Se pune untul in tigaia usor incalzita. Cand incepe sa capete o culoare aurie se pun scoicile. Se

0 voturi    2 comentarii
10 min
Retete de Craciun
Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

1. Spalati si stergeti rosiile cu grija, astfel incat pedunculul (codita) sa ramana la locul ei.

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Tort Mont Blanc

Tort Mont Blanc

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile.

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi