autor:

AndreeaGraversen25

» » Mancaruri cu carne

Tartalete cu pui in sos de asparagus/Tarteletter med kylling i asparges

Autor: AndreeaGraversen25 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AndreeaGraversen25 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
Starter pentru 12 - aprox. 25 buc., , 1 pui sau file de pui, 1 litru de apa, 1 linguriţă de sare grunjoasă, 2 cutii asparagus(sparanghel)taiat (circa 860 g), 60 g unt, 60 g de făină de grâu (aproximativ 1 dl), , 4 ceasca de supa de pui, 1 linguriţă de sare grunjoasă, piper proaspăt la sol, 25 tartalete, Ornare: Macris

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se fierbe filetele de pui ( de preferinta am folosit filet in loc de pui intreg).Se spala bine puiul/filetele apoi se pun in oala cu apa, care clocoteste.Se elimina spuma de la supa cand fierbe si se lasa sa fiarba pana este gata , la foc mic timp de cca 45min.Cand filetele sunt fierte se scot din oala,si se lasa sa se raceasca dupa aceea se taie in fasii mai groase un pic si marunte(eu le-am rupt, pt ca taiatul lua prea mult timp, la cat file, am avut).Din apa de in care filetele au fiert se face sosul.Se pune intr-o tigaie margarina si cand este topita, si incinsa, se adauga faina .Amestecam, si dupa ce a prins un pic de culoare (cca 2 minute)la foc normal, se adauga dupa cum urmeaza:
Supa de asparagus si se lasa sa dea in clocot(la foc mic)
Supa de pui si se lasa sa dea in clocot.
Se adauga cream lichida de 30% grasime .Se fierbe la foc mic pana da clocot.Se sareaza , si apoi se adauga filetele de pui si asparagusul si se lasa sa dea in clocot inca cca 2 minute.
Tip: Sosul trebuie sa fie un pic mai gros in consistenta, nu extrem de gros.
Se incalzesc tartaletele 5 minute la 200 grade .Se pune 3/4 din compozitia de pui si asparagus .Se orneaza cu macris de preferinta sau orice alta verdeata (patrunjel etc)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartalete cu pui in sos de asparagus/Tarteletter med kylling i asparges" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu ciolan

Sarmale cu ciolan

Varza proaspata se opareste intreaga in apa in care se pune putin otet, pana frunzele se inmoaie

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Super reteta, din toate punctele de vedere !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Delicios si arata ft ft bine! Felicitari!

  • Fara foto

    AndreeaGraversen , 14 mai 2010

    Absolut cea mai favorita mancare a noastra...Am facut la inceput de saptamana...Si are un gust deosebit de bun...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata super,felicitari.

    • AndreeaGraversen25

      AndreeaGraversen25 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Pentru Fragolina Bianca. Chiar in seara asta am pregatit mancarica asta...Sotului meu, danez, ii place ff mult...O sa corectez erorile, si sper ca dupa aceea sa inteleaga mai bine.. Multumesc pt comentarii!

    • Fara foto

      andreeagraversen25 , 17 februarie 2010

      da e foarte buna, ne place ff mult la amandoi...

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      reteta nu e explicata foarte mult pt ca din fotografii rezulta ca tarteletele sunt umplute de o crema dar nu e specificat daca puiul si sparanghelul se fac crema.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Frumos.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Excelenta reteta!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Starter pentru 12 - aprox. 25 buc.
  • 1 pui sau file de pui
  • 1 litru de apa
  • 1 linguriţă de sare grunjoasă
  • 2 cutii asparagus(sparanghel)taiat (circa 860 g)
  • 60 g unt
  • 60 g de făină de grâu (aproximativ 1 dl)
  • 4 ceasca de supa de pui
  • 1 linguriţă de sare grunjoasă
  • piper proaspăt la sol
  • 25 tartalete
  • Ornare: Macris

Raporteaza reteta

Retete
de AndreeaGraversen25
Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Se pune untul intr-o tigaie, si se lasa sa devina brun .Se adauga cotletele si se lasa sa se prajeasca

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Supa de curry cu pachetele de varza

Supa de curry cu pachetele de varza

Pachetelele de varza:se scot frunzele exterioare care sunt aspre si tulpina de la varza creata.Se

4 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Floare de colt (Chef de cuisine)

Super reteta, din toate punctele de vedere !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Chiftelute in sos marinat