autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tartallette cu crema mascarpone

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru aluat:, * 180 g faina, * 50 g nuca macinata, * 1 galbenus, * 100 g zahar pudra, * 100 g unt, * esenta de vanilie, , * Pentru crema:, * 1 galbenus, * 2-3 linguri lapte, * 100 g zahar, * 1/2 linguita gelatina, * 100 g mascarpone, * 150 ml frisca lichida, , * Pentru decor:, * frisca, * cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluat:

Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat molicel, dar omogen, care se infasoara in folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Formele le ungem bine cu unt si le umplem cu aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Crema:

Galbenusul il frecam cu zahar pana devine ca o crema. Adaugam laptele rece si punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. La sfarsit incorporam si frisca batuta.

Repartizam crema pe fiecare tarta in parte si ornam cu frisca.

In momentul servirii se presara cu cacao din abundenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartallette cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 180 g faina
  • * 50 g nuca macinata
  • * 1 galbenus
  • * 100 g zahar pudra
  • * 100 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 1 galbenus
  • * 2-3 linguri lapte
  • * 100 g zahar
  • * 1/2 linguita gelatina
  • * 100 g mascarpone
  • * 150 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * cacao

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Jerbo