autor:

Garfield

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Budinci, Prajituri

Tarte au fromage / tarta cu branza (FR.)

Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
- 2 oua, - 1 cana de smantana, - 300 gr. Cas dulce / cascaval *(!), - 40 gr. unt pt. umplutura, - 100 gr. unt pentru aluat, - 3/4 cana lapte, - 200 gr. faina pentru aluat, - 1 lingura faina pentru umplutura, - 1/2 pahar apa pt. aluat, - nucsoara fin macinata, , *(Reteta pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat : amesteca apa, faina si untul si prepara un aluat. Framanta-l, ruleaza-l de cateva ori si modeleaza-l in forma de bila. Aseaza aluatul intr-o tava sau forma pentru tarte, pregatita in prealabil pentru copt, intr-un strat nu mai gros de 1 cm.

Pentru umplutura : intr-un vas mic topeste untul, adauga faina si laptele si lasa totul la foc mic, amestecand continuu cu un tel mic pana ce crema incepe sa se ingroase. Adaugati ouale bine batute, branza faramitata marunt/rasa prin razatoare, sare si piper dupa preferinta, ca de altfel si praful de nucsoara. Amestecati cu telul mic in continuare la foc mic pana la omogenizarea compozitiei apoi turnati in tava de copt, peste aluatul de tarta.

Se coace la 200 grade C. pentru aproximativ 1 ora, mai exact pana se formeaza o crusta aurie!

Pont: pentru a fi cat mai apropiati de reteta originala, va sugerez sa alegeti un cas / cascaval obtinut din lapte de vaca, cu o textura semi-ferma, FARA un gust sau aroma puternica, strigenta sau intepatoare. E de preferat o textura catifelata, placuta cu aroma de nuca.

=== Anne Marie - Merci pour la recette! ===
--------------------
Astept cu drag comentariile dvs, va invit sa vizualiati si celelate retete postate de mine si nu uitati sa le votati!

In incheiere va doresc pofta buna si reafirm ceea ceea voi spune si in incheierea altor viitoare postari - o reteta ofera doar linii de ghidare, nu va sfiiti sa va folositi imaginatia si instinctul in realizarea propriilor variante culinare.

Florentin V. Logigan (c) Suceava 2009
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au fromage / tarta cu branza (FR.)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
zambetul negresei

zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

3 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Ineluse impletite

Ineluse impletite

sursa: http://savalaura.blogspot.com/2007/12/fursecuri-pentru-mos-craciun-inele.html Am pus in robotul

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

    Iti promit ca voi incerca reteta curind Sper sa iasa buna!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 1 cana de smantana
  • - 300 gr. Cas dulce / cascaval *(!)
  • - 40 gr. unt pt. umplutura
  • - 100 gr. unt pentru aluat
  • - 3/4 cana lapte
  • - 200 gr. faina pentru aluat
  • - 1 lingura faina pentru umplutura
  • - 1/2 pahar apa pt. aluat
  • - nucsoara fin macinata
  • *(Reteta pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Iti promit ca voi incerca reteta curind Sper sa iasa buna!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu rulade