autor:

» » Dulciuri diverse

Tarte cu nuci, marmelada de caise si miere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat sfaramicios, , 1 lingura marmelada de caise, , 1 lingura miere de salcam, , 200 g samburi de nuca, , 150 g frisca nebatuta, , 2 oua, , 2 linguri faina.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180° si intindeti aluatul (grosimea: circa 4 mm).
Imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul 8-10 cm) si intepati-l cu furculita. Presarati peste aluat boabe de fasole uscata, dati-l 10 minute la cuptor, lasati-l sa se raceasca si indepartati fasolea.
Intre timp, preparati umplutura, taiati mai mare 80 g miez de nuca. Amestecati - intr-un bol - marmelada, mierea, frisca nebatuta si ouale, pana ce obtineti o crema neteda.
Incorporati nuca si turnati crema peste aluatul precopt. Dati tartele la cuptor si lasati-le sa se coaca 20 de minute. Ornati-le cu samburii de nuca ramasi (intregi) si serviti-le caldute sau reci, eventual cu inghetata de vanilie.
Reteta pentru aluat: Framantati repede, cu varful degetelor, 200 g de faina, 200 g de zahar, 1 varf de cutit de sare si 100 g unt moale. Legati aluatul cu 1 galbenus, 1 lingura de coniac sau rom si aproximativ 2 linguri cu apa, astfel incat sa devina elastic si sa se desprinda de pe degete. Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si dati-l o ora la frigider, inainte de a-l intinde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu nuci, marmelada de caise si miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat sfaramicios
  • 1 lingura marmelada de caise
  • 1 lingura miere de salcam
  • 200 g samburi de nuca
  • 150 g frisca nebatuta
  • 2 oua
  • 2 linguri faina.

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata