autor:

Doina  Varga

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2-3 cartofi, 2 cepe (1 praz), 200 g telemea de oi, 50 g feta sau branza de vaci, 2 felii patrate de branza topita, 2 oua fierte, 3 oua crude, 150 g carnat afumat, 100 ml lapte, 6 felii de paine, 4-5 rosii micute, 2 linguri margarina, 4 linguri ulei, cateva fire patrunjel, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.
Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.
Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult.
Ungeti feliile de paine pe o parte cu margarina (unt), apoi asezati-le cu partea cealalta, o secunda, in lapte. Asezati-le apoi cu margarina in jos intr-o craticioara de aproximativ 20 cm diametru, 4 pe margini putin indoite spre fundul cratitei si doua pe fund.
Scoateti cartofii din apa, curatati-i de coaja, zdrobiti-i intr-un castron, radeti deasupra branza telemea si adaugati branza de vaci (feta).
Tocati patrunjelul, adaugati-l in castron impreuna cu ceapa calita si un ou crud. Omogenizati compozitia. Condimentati cu piper. Puneti compozitia in cratita tapetata cu paine. Asezati deasupra felii de oua fierte si felii de carnati. Completati tartina cu rosiile feliate (feliute de castravete acru, gogosar) si asezati deasupra feliile de branza topita taiate in triunghiuri. Bateti cele doua oua cu laptele ramas si turnati-le peste tartina. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30-35 minute.
Scoateti-o din cuptor si asezati craticioara pe un platou. La masa se taie felii ca un tort. Se serveste calda, ca aperitiv, fel principal sau cina.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din carne de vita

Rulada din carne de vita

• Carnea de vitel se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator

106 voturi    10 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Blidaru_Diana

    Blidaru_Diana (Chef de cuisine):

    Reteta nu a fost grea dar cred ca trebuia sa prajesc un pic carnatii inainte de a-i pune in compozitie. Eu am pus doua straturi de carnati: unul dupa feliile de paine si altul peste compozitia formata din branza, cartof si ceapa calita. In locul branzei topite, am pus cascaval. Nu am pus oua fierte ca in reteta. Pe ansamblu a fost ok, dar data viitoare o sa incerc fara carnati sau sa-i prajesc inainte.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Foarte interesant ! Tartina a'la Doina o sa o incerc si eu !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Aromata si apetisanta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Arata tare bine...si cred ca este la fel de gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe (1 praz)
  • 200 g telemea de oi
  • 50 g feta sau branza de vaci
  • 2 felii patrate de branza topita
  • 2 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 150 g carnat afumat
  • 100 ml lapte
  • 6 felii de paine
  • 4-5 rosii micute
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri ulei
  • cateva fire patrunjel
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Barcute inamorate Barcute inamorate

Se spala,se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete apoi se taie ,pe lung,in 2 jumatati egale.Se indepartea miezul cu samburi,ajutandu-ne

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul oprind numai frunzele sanatoase apoi se spala in mai multe ape reci.Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui lionez