Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.
Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.
Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult.
Ungeti feliile de paine pe o parte cu margarina (unt), apoi asezati-le cu partea cealalta, o secunda, in lapte. Asezati-le apoi cu margarina in jos intr-o craticioara de aproximativ 20 cm diametru, 4 pe margini putin indoite spre fundul cratitei si doua pe fund.
Scoateti cartofii din apa, curatati-i de coaja, zdrobiti-i intr-un castron, radeti deasupra branza telemea si adaugati branza de vaci (feta).
Tocati patrunjelul, adaugati-l in castron impreuna cu ceapa calita si un ou crud. Omogenizati compozitia. Condimentati cu piper. Puneti compozitia in cratita tapetata cu paine. Asezati deasupra felii de oua fierte si felii de carnati. Completati tartina cu rosiile feliate (feliute de castravete acru, gogosar) si asezati deasupra feliile de branza topita taiate in triunghiuri. Bateti cele doua oua cu laptele ramas si turnati-le peste tartina. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30-35 minute.
Scoateti-o din cuptor si asezati craticioara pe un platou. La masa se taie felii ca un tort. Se serveste calda, ca aperitiv, fel principal sau cina.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii