autor:

Doina  Varga

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2-3 cartofi, 2 cepe (1 praz), 200 g telemea de oi, 50 g feta sau branza de vaci, 2 felii patrate de branza topita, 2 oua fierte, 3 oua crude, 150 g carnat afumat, 100 ml lapte, 6 felii de paine, 4-5 rosii micute, 2 linguri margarina, 4 linguri ulei, cateva fire patrunjel, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.
Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.
Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult.
Ungeti feliile de paine pe o parte cu margarina (unt), apoi asezati-le cu partea cealalta, o secunda, in lapte. Asezati-le apoi cu margarina in jos intr-o craticioara de aproximativ 20 cm diametru, 4 pe margini putin indoite spre fundul cratitei si doua pe fund.
Scoateti cartofii din apa, curatati-i de coaja, zdrobiti-i intr-un castron, radeti deasupra branza telemea si adaugati branza de vaci (feta).
Tocati patrunjelul, adaugati-l in castron impreuna cu ceapa calita si un ou crud. Omogenizati compozitia. Condimentati cu piper. Puneti compozitia in cratita tapetata cu paine. Asezati deasupra felii de oua fierte si felii de carnati. Completati tartina cu rosiile feliate (feliute de castravete acru, gogosar) si asezati deasupra feliile de branza topita taiate in triunghiuri. Bateti cele doua oua cu laptele ramas si turnati-le peste tartina. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30-35 minute.
Scoateti-o din cuptor si asezati craticioara pe un platou. La masa se taie felii ca un tort. Se serveste calda, ca aperitiv, fel principal sau cina.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi la cuptor cu conopida

Muschi la cuptor cu conopida

Luam muschiuletul si il spalam bine. Il tamponam cu niste servete de surplusul de apa,apoi il taiem

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Blidaru_Diana

    Blidaru_Diana (Chef de cuisine):

    Reteta nu a fost grea dar cred ca trebuia sa prajesc un pic carnatii inainte de a-i pune in compozitie. Eu am pus doua straturi de carnati: unul dupa feliile de paine si altul peste compozitia formata din branza, cartof si ceapa calita. In locul branzei topite, am pus cascaval. Nu am pus oua fierte ca in reteta. Pe ansamblu a fost ok, dar data viitoare o sa incerc fara carnati sau sa-i prajesc inainte.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Foarte interesant ! Tartina a'la Doina o sa o incerc si eu !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Aromata si apetisanta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Arata tare bine...si cred ca este la fel de gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe (1 praz)
  • 200 g telemea de oi
  • 50 g feta sau branza de vaci
  • 2 felii patrate de branza topita
  • 2 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 150 g carnat afumat
  • 100 ml lapte
  • 6 felii de paine
  • 4-5 rosii micute
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri ulei
  • cateva fire patrunjel
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui umplut