autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Terina cu somon

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Ingrediente
1paine alba Toast, 350g file de somon afumat, 1praz subtire sau 2-3fire de ceapa verde, 2tije mici de telina, 1leg.marar, 2linguri capere, 800g urda, 200g branza topita, 3linguri lapte, 280g branza feta, 10g gelatina, 1ou fiert, 1lamaie verde, 3-4linguri boia dulce, 1gogosar murat, 1ardei gras, busuioc, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie coaja feliilor de paine si se acopera baza unei forme de tort tapetata cu folie alimentara;Intr-un vas se amesteca branza topita cu urda,verdeata,prazul taiate marunt si amestecate foarte bine,se condimenteaza cu sare daca e nevoie si piper apoi se pune jumatate din cantitate peste miezul de paine,se uniformizeaza,deasupra se pun fileuri de somon,capere taiate,se acopera cu restul de branza,se uniformizeaza si se pune un alt strat de miez de paine.
Intr-un bol se paseaza branza feta,se adauga laptele,boia,ardei gras si gogosar cubulete mici,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in 2linguri apa rece apoi dizolvata pe bain-marie iar dupa ce totul este omogenizat,se rastoarna in forma se uniformizeaza,se acopera cu restul de folie care este pe marginea formei si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate terina din forma cu grija se desprinde folia,se pune pe un platou,se decoreaza cu felii de ou fiert,capere,felii de lamaie,file de peste,frunze de busuioc apoi se pudreaza cu boia
Pentru ornat,fiecare cu imaginatia lui.
Pentru ca in fiecare an de sarbatorile Anului Nou nu trebuie sa ne lipseasca pestele de pe masa,recomand acest aperitiv super delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Mixam ouale, zaharul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, faina, apoi adaugam scortisoara,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Peste cu crusta de cartofi

Peste cu crusta de cartofi

Ungeţi o tavă termorezistentă cu ulei de măsline. Ungeţi fiecare bucată de peşte cu ulei de

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1paine alba Toast
  • 350g file de somon afumat
  • 1praz subtire sau 2-3fire de ceapa verde
  • 2tije mici de telina
  • 1leg.marar
  • 2linguri capere
  • 800g urda
  • 200g branza topita
  • 3linguri lapte
  • 280g branza feta
  • 10g gelatina
  • 1ou fiert
  • 1lamaie verde
  • 3-4linguri boia dulce
  • 1gogosar murat
  • 1ardei gras
  • busuioc
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine