autor:

Delicii

» » Inghetate

Terina de ciocolata alba cu fructe de padure

Autor: Delicii (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2013

Ingrediente
225g ciocolata alba, 300ml frisca lichida, 225g branza grasa de vaci, bine scursa, 2 linguri coaja rasa de portocala, 125g zahar pudra, 350g fructe de padure (capsuni, zmeura, mure), 1 lingura coniac, frunze de menta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 5h

11 voturi

Mod de preparare

Ungem cu putin ulei o forma de chec si o tapetam cu folie de plastic intinzand-o cat mai bine.
Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie. Cand s-a topit luam ciocolata de pe foc, amestecam si lasam sa se raceasca.
Batem frisca lichida pana cand incepe sa se ingroase. Separat frecam branza pana cand devine cremoasa, apoi incorporam coaja rasa si 50g de zahar.
Amestecam bine, apoi adaugam frisca si ciocolata topita si racita.
Punem compozitia in forma de chec, o nivelam si o bagam la congelator cel putin 4 ore.
Amestecam fructele cu zaharul ramas, le punem intr-o craticioara la foc mic pana cand se topeste zaharul, apoi adaugam coniacul.
Cand scoatem terina de la congelator tinem forma de chec 20-30 secunde in apa fierbinte, apoi o rasturnam pe un platou. Indepartam cu grija forma si folia de plastic.
Se serveste taiata felii, ornata cu frunze de menta si alaturi de fructele cu coniac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ciocolata alba cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Vis in alb

Vis in alb

Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza

2 voturi    4 comentarii
30 min
Inghetate
Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi,

1 vot    0 comentarii
50 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Camelia Veres , 14 aprilie 2014

    arata deosebit, o voi incerca

  • Fara foto

    Mihaela Missy , 14 aprilie 2014

    minunaaata!!!

Dificultate

Redusa

Timp

5h

11 voturi

Ingrediente

  • 225g ciocolata alba
  • 300ml frisca lichida
  • 225g branza grasa de vaci
  • bine scursa
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 125g zahar pudra
  • 350g fructe de padure (capsuni
  • zmeura
  • mure)
  • 1 lingura coniac
  • frunze de menta pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii
Chec cu afine

Chec cu afine

Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare. Cand spuma este tare , adaugam

9 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert cu banane si cafea

Desert cu banane si cafea

Decojim si taiem felii jumatate de banana, restul le pasam cu o furculita. Dizolvam cafeaua in

8 voturi    8 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Grapefruit in sos de whisky

Grapefruit in sos de whisky

Curatam de coaja si pielite fructele. Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp

4 voturi    5 comentarii
20 min
Salate de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de vanilie