autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Teriyaki

   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 bucati pept de pui (dezosat), Sos pentru marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin (sake dulce), 1 lingura sake, 1 catel (mare) de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica, 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale).
Se serveste cu orez (simplu, fiert, presarat eventual cu susan prajit), felioare de castravete, rosii, patrunjel
Daca ti-a placut reteta noastra "Teriyaki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pește Teriyaki

Pește Teriyaki

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu peste
PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Pieptul de pui se transeaza in 4 portii egale, se aromeaza cu sare si piper alb si se prajeste in

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Reteta este incompleta !

  • Elena

    Elena (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Nu inteleg, ce faci cu carnea dupa ce o marinezi?

  • de jong lucian (Bucatar) , 04 septembrie 2008

    Reteta Teriyaki inca nu am auzit de ea si frecventez foarte mult restaurantele cu specific japonez sa chinez. Eu stiu ca exista un sos care se cheama Teriyaki, care este excelent de bun in orice fel de mancaruri cu carne.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati pept de pui (dezosat)
  • Sos pentru marinat: 2/3 cescuta sos soia
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 cescuta mirin (sake dulce)
  • 1 lingura sake
  • 1 catel (mare) de usturoi
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este incompleta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Shaorma