autor:

Tiberius77

» » Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiberius

Autor: Tiberius77 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tiberius77 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
500 gr Mascarpone, 200 gr Lady Fingers, 150 gr zahar, 6 buc Oua, 250 ml cafea, 100 gr ciocolata, 50 gr cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală:



Separati galbenusurile de albusuri.



Bateti albusul tare cu putin zahar.



Galbenusurile de oua mixatile cu zaharul si frecati-le pana se face o pasta tare.

Adaugati 50 ml de cafea in mascarpone, albusurile batute tari si galbenusurile de oua.



Punetil-e la frigider.



Luati 6-8 pahare de martini. Cafeaua ramasa punetil intr-un bol si puneti piscoturile in cafea .



Apoi puneti cate 3 piscoturi in fiecare pahar de martini .



Scoateti crema de mascarpone mixata cu albusul si galbenusurile de oua din frigider si umpleti paharele de martini peste piscoturi. Puneti-le apoi inapoi in frigider pana la servire.





La servire razuiti ciocolata si cacao peste crema si ornati cu frunza de menta proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală Tiberius" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trăistuțe din clătite cu fructe, cremă și sirop de lămâie

Trăistuțe din clătite cu fructe, cremă și sirop de lămâie

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker

31 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu menta si ciocolata

Muffins cu menta si ciocolata

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele lichide si in alt vas se amesteca ingredientele solide. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Waw, ce bunatate ai acolo ! as vrea si eu o portie.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Vai ca imi ploua in gura ! Delicos !!!

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    simpatica ideea ! vezi ca adresa ta de blog nu s-a incarcat bine.editeaza-ti profilul si pune acolo adresa ta url. acuma daca tot am intrat si am vazut intrebarea anei,sper ca nu te superi ca raspund eu. lady's fingers e denumirea englezeasca pentru piscoturi.

    • Tiberius77

      Tiberius77 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      LADY FINGERS sunt PISCOTURILE :)) scuzatima ca nu am pomenit de ele:))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte aromat si mai elegant pentru servit cand ai musafiri!***** Felicitari pentru prezentare.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Frumos ornat,dar Lady Fingers ce este si cand il putem folosi la aceasta delicioasa prajitura?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr Mascarpone
  • 200 gr Lady Fingers
  • 150 gr zahar
  • 6 buc Oua
  • 250 ml cafea
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Tiberius77
Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc

Sos Beurre Blanc Punem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu

3 voturi    6 comentarii
30 min
Sosuri
Tiberius Parfe

Tiberius Parfe

In primul rand doresc sa va spun ca a ceasta reteta de parfe este exact pentru o forma de chek. Prima

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
File de Pangasius in crusta de faina de malai

File de Pangasius in crusta de faina de malai

Decongelati feliile de pangasius si apretatile usor cu prosop de hartie pane devin uscate. Saratile

5 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Waw, ce bunatate ai acolo ! as vrea si eu o portie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere