autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dorina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
4 oua, 7 linguri de zahar, o cutie de mascarpone de 250 gr, o cutie de smantana de 300 gr, 5 cesti mari de cafea dulce si racita, 2 pachete mari cu piscoturi pentru sampanie, 2-3 linguri coniac

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

169 voturi

Mod de preparare


Crema :

-Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema uniforma.

-4 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar.

-Se bat albusurile spuma.

-Peste prima compozitie se adauga galbenusurile si apoi albusurile spuma si se amesteca usor .Se da la rece.



Se fac 5 cesti mari de cafea dulce in care se pune , dupa ce se raceste, 2-3 linguri de coniac bun.



Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea, apoi se pun in vasul gata pregatit. Se toarna peste piscoturi din crema preparata, apoi alt rand de piscoturi asezate invers, apoi crema si tot asa , cat de inalta vrem sa iasa prajitura.

Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.

Se da la rece si se serveste a doua zi.



Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii) sau pe platou.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu a la Margot

Tiramisu a la Margot

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam Mascarpone si amestecam pana

5 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1. 1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi vom pregăti

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Este o prăjitură foarte buna...indiferent de rețetă... eu una pun galbenusurile cu 2-3 linguri de lapte la foc sa se îngroașe... nu îmi place gustul de ou crud si a trebuit sa fac ceva ca sa nu renunț la tiramisu...

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Tanase , 14 martie 2015

    delicios

  • Fara foto

    Amy Teodorescu , 11 iulie 2013

    MMMMM

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2011

    Foarte buna reteta asa o am si eu si o fac in special vara este foarte gustoasa si nu trebuie oua in reteta. Felicitari ptr tiramisu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Tiramisu e super ! Eu nu pun smantana dar pun frisca,fiecare o face cum doreste,gusturile nu se discuta . Felicitari !

    • Fara foto

      voaides viorica (Bucatar sef) , 24 octombrie 2010

      super

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      O bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Reteta este foarte buna.Multa lume a modificat aceasta reteta,fiecare este liber sa o faca cum doreste si cum ii place mai mult.Cate obiceie,atatea bordeie.....oare de ce atata rautate din partea unora???Nici eu nu fac tiramisu cu oua si iese perfect.Acum trebuie sa o fac cu oua ca asa vrea x-lescu???Draga Dorina arata super tortuletul tau si sunt sigura ca este si tare bun.Intreba cineva mai jos ce este mascarpone.....Doamne cata cultura are si face parte din acest site.Felicitari Dorina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      In mod sigur o sa incerc reteta ta... Nu te lasa influentata de toate comentariile rautacioase...E normal ca fiecare sa schimbe cate ceva la retete pentru a iesi pe gustul si pe placul fiecaruia...De ce trebuie ca toate retetele sa fie la fel? Atunci nu am mai avea ce sa ne impartasim,iar aceste site-uri,forumuri culinare nu si-ar mai avea rostul...,nu?

    • Fara foto

      Andreea , 19 noiembrie 2009

      Reteta de tiramisu nu are coniac ci lichior.

    • Fara foto

      Dorina , 21 septembrie 2009

      Multumesc mult "pitzur" pentru incurajari. Ai dreptate. Cred ca asa ar trebui procedat: iti place reteta , o faci. Nu-ti place n-o faci. Nu cred ca ar trebui sa se faca comentarii rautacioase mai ales ca nici macar nu cunosti persoana careia te adresezi. Iti urez spor la "bucatarit".

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Nu te supara , Dorina , la toate criticile negative! Si eu am primit, fii fara griji. Aici ar trebui sa intre oamenii pentru a se documenta , si nu pentru a critica. Doar ca pentru unii acest lucru e muuult prea greu. Mersi de reteta si o voi proba .

    • Fara foto

      ioana , 21 septembrie 2009

      Crema din galbenusuri nu se fierbe? Galbenusurile raman crude ?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Doamne cate critici sunt aici?Fiecare face reteta in felul ei.Mie una nu imi plac oualele crude in crema,asa ca eu fac reteta asta de prin 2001 fara oua,tot cu smantana,mascarpone si frisca si este foarte buna. Felicitari Dorina,foarte buna reteta. 250 gr.crema mascarpone 200gr.smantana 8 linguri zahar,un praf de sare,1 plic zahar vanilat 300mil.frisca lichida.Cam asta pun eu la crema.

    • Fara foto

      Mada (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Reteta pare foarte interesanta si sigur o sa o incerc.Aici nu suntem sa ne criticam ci sa impartim fiecare din stiinta ei,cui nu-i place reteta sa nu o pregateasca si gata dar fara critici,mie imi plac retetele originale si mereu mai experimentez ceva(cum zice sotul), mai adaug sau mai scot de prin retete, aceste lucruri ne fac diferiti unii fata de altii nu criticile si rautatile.Si da cum zicea cineva mai jos ar fi mai frumos sa ne incurajam, sa ne sfatuim si sa fim prietene.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Ma intristez vazand atata polemica doar pentru o reteta. Nu am postat aceasta reteta pe site cu gandul ca e cea mai corecta si nici sa o impun cuiva. Asa o fac eu si cei care au consumat-o au fost incantati. Sunt unele comentarii foarte rautacioase si am observat acest lucru si la alte retete postate de alte persoane. Prea multe "dueluri cu furculite". N-ar fi mai frumos sa fim prietene?

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Eu nu stiu de ce va complicati asa de mult cu aceasta reteta care este exagerat de simpla si fff buna. Ati complicat foarte mult reteta,iar autentic nu vad nimik. Cine v-a invatat sa puneti smantana? Nu se face cu smantana ci cu mascarpone,sau mai nou a aparut branza philadelphia pt tiramisu, care este mai lejera.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      intradevar TIRAMISU este o prajitura minunata si usor de facut . Au mai aparut retete de tiramisu cu lamiie si capsuni,cu cirese ,cu zmeura . Inca nu am reusit sa le incerc. le-a testat cineva?

    • Stan Elena

      Stan Elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta mea!Eu fac des Tiramisu,pun un pachet mare de piscoturi(cu 4 randuri),in loc de smantana pun frisca Hulala si Mascarpone de 500 g pentru consistenta.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Draga Dorina,stii de ce ti se inmoaie tie crema?Pentru ca dupa ce bati albusurile spuma tu nu adaugi si 2,3 linguri de zahar ca sa se faca acea bezea.astfel,dupa ce adaugi albusurile batute spuma peste branza mascarpone si restul..crema se va inmuia.incearca si asa.nu mai pune 3 linguri la mascarpone,pune doar 2 linguri iar la galbenusuri doar 3.astfel bati albusurile bezea si cu 2 linguri de zahar.eu fac cu 5 oua,600 g de smantana grasa,pun cam 4 linguri de zahar la galbenusuri si 3 la albusuri.cand le amestec,ultimul ingredient este albusul batut pentru ca este mai pufos si se poate lasa.a....si le omogenizez foarte usor cu lingura.si nu am folosit niciodata mascarpone.iese nemaipomenit si se taie foarte usor.mai am un ingredient surpriza,dar nu il scriu.il voi scrie cand adaug reteta.succes!

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Ai fost rautacioasa cu Andreea. Poate si ea putin cu tine, dar nu numai tu presari cacao cu strecuratoarea. Toti facem asa, e usor si se presara uniform. Si eu fac tiramisu foarte bun. Iar reteta mea e asemanatoare cu a ta. Eu chiar nu am pus niciodata mascarpone. Doar smantana. Si nu a iesit crema asa moale. E reteta data de cineva care e pe jumatate italian si m-a asigurat ca va iesi perfect si asa a fost. Fac tiramisu de 4 ani. O voi adauga si eu. Se va numi tiramisu Katy.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Merge si cu branza de vaci dulce la nevoie. Fara smantana nu are farmec. Foarte buna reteta asta, o fac si eu.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Irina, smantana nu schimba gustul, dimpotriva. Dar trebuie sa alegi o smantana foarte proaspata si groasa.De fapt toate ingredientele trebuie sa fie foarte proaspete avand in vedere ca nu se fierbe sau coace, nimic. Iar in ceea ce priveste zaharul, depinde de gustul fiecaruia.

    • Fara foto

      irina (Maestru bucatar) , 19 martie 2009

      Si eu folosesc aceeasi reteta, doar ca pun mai putin zahar (atatea linguri cate oua sunt!) si nu pun smantana ci doar mascarpone. Smantana nu e acra? Nu ii strica gustul?

    • Fara foto

      Carmen (Chef de cuisine) , 16 martie 2009

      Tot dupa aceasta reteta fac si eu tiramisu si pot spune ca este fff bun.

    • Fara foto

      zo , 20 februarie 2009

      Eu o fac cu crema mascarpone de la firma PRODLACTA. Este in jur de 6.50 lei cutia. E mult mai convenabila.

    • Fara foto

      nico , 18 februarie 2009

      Am observat ca se pun oua. Nu se coace nimic?

    • Fara foto

      seila , 17 februarie 2009

      Se poate face si cu lapte, zahar si faina, ptr crema.

    • Fara foto

      maria h baia mare , 17 februarie 2009

      Se poate face si o crema de brinza dulce de vaca, dar sa nu fie tare coapta, eu am facut si a iesit foarte buna.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2009

      Mascarpone este o smantana dulce ,cu un procent foarte ridicat de grasime, peste 80%. Se gaseste la raionul de lactate in supermarket: Real, Billa, Kaufland, etc. In fotografia a doua , se vede cutia de mascarpone.

    • Fara foto

      marius , 26 ianuarie 2009

      Ce e mascarpone?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

169 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • o cutie de mascarpone de 250 gr
  • o cutie de smantana de 300 gr
  • 5 cesti mari de cafea dulce si racita
  • 2 pachete mari cu piscoturi pentru sampanie
  • 2-3 linguri coniac

Raporteaza reteta

Retete
de Dorina
TURTE  DE CRACIUN

TURTE DE CRACIUN

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se

37 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU LAPTE BATUT

PRAJITURA CU LAPTE BATUT

Se unge o tava mare cu ulei. Se unge fiecare foaie cu ulei si se aseaza in tava (jumatate de pachet). Se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta asa o am si eu si o fac in special vara este foarte gustoasa si nu trebuie oua in reteta. Felicitari ptr tiramisu.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
tarta cu migdale si amaretti