Tiramisu rețeta originală
Crema :
-Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema uniforma.
-4 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar.
-Se bat albusurile spuma.
-Peste prima compozitie se adauga galbenusurile si apoi albusurile spuma si se amesteca usor .Se da la rece.
Se fac 5 cesti mari de cafea dulce in care se pune , dupa ce se raceste, 2-3 linguri de coniac bun.
Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea, apoi se pun in vasul gata pregatit. Se toarna peste piscoturi din crema preparata, apoi alt rand de piscoturi asezate invers, apoi crema si tot asa , cat de inalta vrem sa iasa prajitura.
Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.
Se da la rece si se serveste a doua zi.
Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii) sau pe platou.
Pofta buna!
E atat de bun! Nici nu-ti dai seama ca nu e Tiramisu rețeta originală!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii