Tiramisu rețeta originală
Crema :
-Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema uniforma.
-4 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar.
-Se bat albusurile spuma.
-Peste prima compozitie se adauga galbenusurile si apoi albusurile spuma si se amesteca usor .Se da la rece.
Se fac 5 cesti mari de cafea dulce in care se pune , dupa ce se raceste, 2-3 linguri de coniac bun.
Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea, apoi se pun in vasul gata pregatit. Se toarna peste piscoturi din crema preparata, apoi alt rand de piscoturi asezate invers, apoi crema si tot asa , cat de inalta vrem sa iasa prajitura.
Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.
Se da la rece si se serveste a doua zi.
Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii) sau pe platou.
Pofta buna!
E atat de bun! Nici nu-ti dai seama ca nu e Tiramisu rețeta originală!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii