Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 100 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 g piscoturi
  • 200 ml cafea tare
  • 40 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao amara
  • 2 lingurite coniac

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra si se da la rece.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema.Adaugam cele 2 linguri de lapte si fierbem la baine-marine pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit crema de oua adaugam mascarponele si mixam cu viteza redusa.Adaugam si frisca batuta,amestecand usor. La Tiramisu rețeta originală se folosesc albusurile in loc de frisca.

Luam piscoturile si le inmuiem in cafeaua amestecata cu coniac,nu mult doar cat le-am bagat si le-am si scos,altfel se inmoaie foarte tare.Asezam pe platou un rand de piscoturi,un rand de crema...Se termina cu crema deasupra.

Presaram cacao din belsug si dam la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise