Ingrediente
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu,, 1 cutie mascarpone,, 1 cutie frisca Hulala,, 3 oua,, 150 gr zahar,, esenta de rom,, cacao,, cafea fara zahar sau ness fara zahar,
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
1079 voturi
Mod de preparare
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului.
Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao. Asa se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală
Pofta buna!
niculache diana , 25 aprilie 2010
tiramisu este foarte bun dar o sa mai fac
constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Eu am cumparat mascarpone de la supermarchet dar am vazut si la Penny,Plus,Interex...
andreea , 09 martie 2010
spunetimi de unde iau crema mascarpone
Andy , 03 martie 2010
Imi pare foarte rau sa va anunt ca in reteta originala de Tiramisu nu se folosesc sub nicio forma frisca si nici albusurile. Binenteles ca si aceste retete usor modificate sunt oricum delicioase.
Niculina , 13 februarie 2010
si eu am facut-o dupa reteta asta si e foarte buna...sotului meu i-a placut foarte mult!
Flavia , 02 ianuarie 2010
intr-adevar este foarte buna reteta aceasta,dar eu bat shi albusele shi amestec cu restul compozitiei.
andreea_8_11 , 23 decembrie 2009
dupa ce am pierdut hartiuta cu reteta magica tot cautand pe net, am gasit aceasta reteta (imi trebuia pt cantitatile exacte). exista numeroase variante de tiramisu dar aceasta se apropie 90% cu ceea ce stiam eu. pt iuli, daca nu e prea tarziu, cutia de hulala de 500 ml e suficienta, albusurile la aceasta reteta nu se pun. din ce am observat, albusurile se folosesc impreuna cu praful de frisca, apoi se toarna peste compozitie. au rolul de a intari crema. apropo, eu in crema, inainte de a pune frisca mixata, torn un sfert de paharut de lichior tiramisu de la angelo (cred ca merge si cu lichior de cafea). Sarbatori fericite si pofta buna!
Laura , 13 octombrie 2009
eu pun si albusurile la final iar frisca nu pun decat jumatate de cutie.Am facut si cu frisca de smantana-cam 400gr-si iese si mai bun...:). Si f important, cafeaua trebuie sa fie rece.
IULI , 30 septembrie 2009
Nu spui ce cutie de frisca Hulala folosesti? E important: de 1l sau 1/2 l. nici daca folosesti si albusul de la oua?
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Felicitari pentru reteta !
aura , 09 septembrie 2009
Este o reteta foarte buna. O stiu deoarece lucrez la un restaurant italian de renume si aceasta este intr-adevar reteta. Felicitari!! Este singura reteta adevarata de tiramisu pe care am gasito cu motor de cautare google. Inca o data felicitari!!!!
Phreakazoid , 23 iulie 2009
Sunt sigur ca era doar o sugestie, nu trebuia sa va agitati asa pt un comentariu de 1 rand.
camellia , 22 iulie 2009
Tocmai am preparat o prajitura super dupa reteta aceasta.
liv , 15 iulie 2009
O reteta usoara si buna.Felicitari! Nu lua in seama comentariile rautacioase. Sunt facute de oameni care n-au ce face decat sa fie asa cum sunt...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Draga Adriana Petrescu, te-am votat si felicitari.Fii tare ca sunt aici pe site o gramada de doamne,care nu ies din tipare.Eu sunt dispusa sa incerc retete noi si cu cat invat mai mult cu atat este mai bine.Nu baga in seama toate rautatile pentru ca ele spun ca daca fac comentarii rautacioase le da puncte multe.Sunt oamenii care nu vor sa invete nimic nou.
dicarmencitta1957 , 05 iunie 2009
Mai vine cate cineva si se baga precum musca in lapte.Eu de exemplu nu pun oua,care este problema??? Fiecare face cum doreste, poate sa puna si oua cu galbenus si albus, si fara galbenus si fara oua deloc, pentru ca tot bun iese Tiramisu.Cand vad ca se baga cate cineva si mai da si '''indicatii pretioase'''Mai nene, asta este un site de retete,fiecare face reteta cum ii place,sau nu avem voie??? Exista cumva barem pe acest site de retete???