autor:

Maria-Luiza

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tiramisu

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
400 g piscoturi, 250 g branza mascarpone, 250 ml frisca lichida, 200 gr zahar pudra, 4 oua, 3 pliculete ness, cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

63 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga branza Mascarpone si se omogenizeaza. Separat, se bat albusurile spuma si se adauga compozitiei de galbenusuri. Frisca se mixeaza pana la intarire si se amesteca cu compozitia obtinuta anterior.

Nessul se amesteca cu apa firbinte si se lasa la racit.

Fiecare piscot se trece rapid prin ness si se asaza in tava pregatita dinainte pentru montarea prajiturii. Peste piscoturi se pune jumatate din cantitatea de crema. Urmeaza al doilea strat de priscoturi, care se va acoperi cu restul de crema. Se orneaza cu cacao si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose tiramisu

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

18 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto. Crema se face astfel: se bat spuma

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Lascau , 01 ianuarie 2015

    in reteta origininala nu se pune frisca la plic si zabaglione se face la abur...

  • Fara foto

    Carbunaru Georgeta , 17 decembrie 2014

    oole se freaca cu zaharul pe baimarin pana devin o crema si apoi se amesteca cu 500 gr mascarpone

  • Fara foto

    Deea Razvan Si Diana , 17 decembrie 2014

    In primul rând nu a-ti dat reteta mai amănuntit,iar in al doilea rând în sirop nu a-ti specificat k se pune Amareto sau Coniac......reteta contine: 4 ouă,2 plicuri de frisca,100gr.zahar capacel de esentă de migadale dupa preferinta,250gr.mascarpone de preferabil marci italiene ptr a avea o compozitie cremoasa si omogenă si 4 folii de piscoturi adik 48 de buc si se preapara astfel: separati albusurile de galbenusuri,peste galbenusuri puneti zahărul si esenta si mihati pana ce zahărul este topit complect,dupa care remixati cu mascarpone. Albusurile se mizează spuma cu cele 2 plicuri de frisca pana ce frisca devine solidă,apoi turnati peste frisca si compozitia anterioară si o lăsati la frigider pana insiropati piscoturile. Pregatiti 250 ml.de cafea/nes sau expreso si adaugati amaretosau coniacul cand cafeaua sa racit,iar apoi insiropati piscoturile si asezatile in tavă cu glazura de zahăr în sus,faceti două siruri de piscoturi a cate 12 buc fiecare sir si faceti o pătură de crema si apoi repetati iar procesu si la partea a adoua de piscoturi. Motivul ptr care treb sa respectati siturile este ptr a va iesiti 8 portii de tiramisu,eventual 16 portii. Iar ptr mai multe retete culinare vizitati pagina mea personală de facebook Chef,Răzvan

    • Fara foto

      Diana Matei , 15 noiembrie 2014

      Daca nu am frisca are ceva?

    • Fara foto

      Maria-Luiza Crisan-Manole , 31 octombrie 2014

      Da,ouale raman crude

    • Fara foto

      Maria-Luiza Crisan-Manole , 31 octombrie 2014

      Veronica Ganea,reciteste primul paragraf,vei vedea ca am scris ca se mixeaza.

    • Fara foto

      Veronica Ganea , 30 octombrie 2014

      galbenusurile cu zaharul nu trebuie mixate?

    • Fara foto

      Cristina Nichifor , 14 septembrie 2014

      ouale se mananca crude ?

    • Fara foto

      maria , 14 septembrie 2014

      f buna si usor de facut

    • Fara foto

      liudmila , 16 septembrie 2013

      se orneaza cu cacao dupa ce ati scos din frigider,inainte de a servi

    • Lovici_Ioana

      Lovici_Ioana (Maestru bucatar) , 16 septembrie 2013

      multumim gostos.ro toate retetele sunt excelente.

    • Fara foto

      Dorina manci , 16 septembrie 2013

      Yamyyyy!

    • Fara foto

      mitu lucia , 16 septembrie 2013

      super am facut sambata dar o singura nelamurire de ce iese crema subtirica ce trebui facut sa fie mai consistenta am respectat reteta si totusi

    • Fara foto

      tiron mihaela , 16 septembrie 2013

      che buono..lo faro anche io..foarte buna

    • Fara foto

      Dumitru Corina Petronela , 03 august 2013

      in reteta origininala nu se pune frisca la plic si zabaglione se face la abur...

    • Fara foto

      Hantău Felicia , 02 august 2013

      cea mai buna prajitura.

    • Fara foto

      Rozalia Rosa Fulop , 02 august 2013

      AM MINCAT DAR NU STIAM RETETA /E FOARTE BUNA.MERSI PTR RETETA.

    • Fara foto

      Albu Gabi , 01 august 2013

      CEA MAI BUNĂ PRĂJI....YAMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY....

    • Fara foto

      Daniela Marinita , 01 august 2013

      in reteta origininala nu se pune frisca la plic si zabaglione se face la abur...

    • Fara foto

      Marioara Petcu , 01 august 2013

      Multumim pt retete, sunt delicioase!

    • Fara foto

      mary , 31 iulie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Luminita Ungurean , 26 iulie 2013

      extraordinar de folositor, ma alint see you voi!

    • Fara foto

      Gianina Agape Enciu , 14 iulie 2013

      multam de reteta, este grozava!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Este foarte gustos!

    • Fara foto

      mihaela , 21 februarie 2010

      nu am facut niciodata pt ca mi se parea mai complicat acum o sa incer si eu.

    • Fara foto

      mary , 25 decembrie 2009

      am sa incerc de revelion sa fac si eu

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Simpla si usoara reteta. Eu cand sunt in criza de timp fac tiramisu cu crema din comert dar nu este la fel de buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

63 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 250 g branza mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 3 pliculete ness
  • cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

107 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

maria

f buna si usor de facut

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Melci cu budinca