autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tiramisu

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
- 500 g piscoturi Savoiardi, - 500 g Crema Mascarpone, - 4 oua, - 150 g zahar, - 10 linguri lichior Irish Cream, - 10 g gelatina, - 5 linguri cafea macinata, - 2 lingurite cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea.
Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei.
Se separa ouale: galbenusurile se bat cu 100 g zahar; se inglobeaza lichiorul si gelatina, iar la urma crema Mascarpone.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri.
Cu toate pregatite trecem la asamblarea tortului sau a prajiturii, cum vreti, mie imi place sa-i spun tort.
Tava in care o sa asamblam tortul se unge cu un strat de crema.
Fiecare piscot se trece prin cafea. Atentie se trece numai foarte putin! se introduce fiecare piscot in lichid si se scoate imediat, altfel riscam sa se inmoaie prea mult si nu-si vor mai pastra forma si aspectul frumos; continuam astfel pana terminam de pus primul strat de piscoturi, inca un strat de crema ( din belsug) apoi iar piscoturi si tot asa pana se termina.
La sfarsit se pudreaza cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se prepara un pandispan ,rece se taie in 2 Din cana de zahar si cana de apa(se fierb)+ nesul se

18 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Torturi
Minitort tiramisu

Minitort tiramisu

Pornim cuptorul. Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior. Mixam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha , 16 aprilie 2015

    unde ati vazut frisca in reteta ?

  • Fara foto

    Teo Bumbu Mihalache , 07 aprilie 2015

    Frisca unde a ramas? Ai mancat-o?

  • Juli_Juli

    Juli_Juli (Maestru bucatar) , 07 aprilie 2015

    Frisca unde e?

    • Fara foto

      Rozalia Bathori , 16 martie 2015

      Frişca?

    • Fara foto

      Cristina Baciu , 15 martie 2015

      sigue e bun si asa insa in reteta originala nu se pune gelatina

    • Fara foto

      gratiela (Bucatar) , 22 februarie 2015

      eu am facut si fara lichior si fara gelatina si a iesit super.

    • Fara foto

      Corina Nemes , 28 ianuarie 2015

      ouale cu zaharul fierte pe aburi

    • Fara foto

      toader elena , 20 ianuarie 2015

      ce rol are gelatina?..eu o fac fara si iese nemaipomenita!!!..:)

    • Fara foto

      Maria Pinta , 04 ianuarie 2015

      iese foarte bine si fara gelatina, nu va complicati

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 04 noiembrie 2014

      Cum incorporati gelatina?? praf? facuta pe foc?? cum?

    • Zoicas_Viorica

      Zoicas_Viorica (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2013

      eu bat ouale cu zaharul pe baie de abur pana se intareaste,las sa se raceasca si amestec cu restul ingredientelor, tocmai ca sa nu fie crude,mai ales vara pentru copii

    • Fara foto

      Mihai Georgeoiu , 29 decembrie 2013

      caut linguritaaaaaa

    • Fara foto

      Mihai Georgeoiu , 29 decembrie 2013

      caut linguritaaaaaa

    • Fara foto

      Lelia Onicala , 29 decembrie 2013

      nu-mi plac cremele cu oua crude!

    • Fara foto

      Iuliana Simionescu , 29 decembrie 2013

      si eu fac tiramisu,dar pun piscoturi SELETILLOS,si am inlocuit cafeaua cu nescuic,,asa poate si cei mici sa manance,,si pun lichior fara alcol.este foarte bun..

    • Fara foto

      Pop Floare , 06 septembrie 2013

      Si eu la sfirsit rad ciocolata.

    • Fara foto

      Florentina Mosoroi , 31 august 2013

      Super buna si usor de preparat!

    • Ana_Maria

      Ana_Maria (Maestru bucatar) , 31 august 2013

      si eu tot asa fac tiramisu iese super buun

    • Lelia_Onicala

      Lelia_Onicala (Chef de cuisine) , 31 august 2013

      nu-mi place crema cu oua crude.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Sunt multe reţete de tiramisu. Asta este una care îmi place!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      a iesit foarte frumos! Si crema de whisky cred ca i-a dat un gust imbatator!:) felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 500 g piscoturi Savoiardi
  • - 500 g Crema Mascarpone
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - 10 linguri lichior Irish Cream
  • - 10 g gelatina
  • - 5 linguri cafea macinata
  • - 2 lingurite cacao

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

miha

unde ati vazut frisca in reteta ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Lapte de pasare