autor:

Gospodinadecriza GDC

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
* 1 punga piscoturi, deci 400, 500 grame,, * 500 g branza Mascarpone,, * 4, 5 oua,, * 150 g zahar,, * 400,500 ml cafea Espresso/ Ness/ cafea tare,, * Cateva linguri coniac/ lichior/ rom,, * O cutie 250 g frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la cratita!

Preparam o cafea espresso - 500 ml, pe care o amestecam cu rom, lichior sau coniac. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana ce se deschid la culoare. Am adaugat apoi 4 linguri de lichior (eu am avut un lichior cu alcool 35% volum, cu extract de plante, mirodenii, care a dat operei mele un gust deosebit). Mai adaugam crema Mascarpone, direct din frigider, si se amesteca foarte usor si foarte putin!

Va marturisesc ca nu am mai folosit albusurile, ci am batut o cutie de frsca de 250 g si am incorporat usor, cu lingura, in crema de galbenusuri si Mascarpone. Punem amestecul la frigider cel putin 30 minute.

Piscoturile se inmoaie pe o singura parte, in cafea, foarte usor, pentru a nu se inmuia si le asezam fara spatii goale intre ele. Acoperim primul strat de piscoturi cu crema si pudram cu cacao. Repetam procedeul, pana terminam piscoturile si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Pudram usor cu cacao, si se lasa la frigider cel putin 5 ore. E mult mai bun a doua zi, dimineata! Inainte de a-l servi, mai pudram cu cacao, pentru un aspect deosebit.

Sfat din experienta GDC-ista: daca nu aveti rabdare si vreti sa savurati mai repede tortul sau piscoturile nu sunt destul de insiropate, faceti cum am facut eu: turnati cu o lingurita din cafeaua ramasa peste piscoturi si ati rezolvat problema!

Cu drag,
GDC
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisù

Tiramisù

Preparare: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam

45 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
tiramisu

tiramisu

Am facut o cafea fff tare pe care am lasat-o la racit iar cand e rece am adaugat cele 2 esente de

8 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Cred ca a fost delicios.

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Super buna prajiturica !

  • Gospodinadecriza GDC

    Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    A fost foarte bun, mai ales turnatul cu lingurita peste piscoturi, ca nu am rezistat sa-l stiu parasit in frigider, o noapte intreaga, fara sa vad eu daca e bine! Sincera sa fiu, nu a iesit el prea fotogenic, dar, vor mai urma si alti TIRAMISI ! Hi! Multumesc pentru aprecieri si va daruiesc cate un ghiocel fiecareia dintre voi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O prajitura fina si tare delicioasa...Imi place tare mult...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Imi place cum arata si ced ca a fost si foarte bun....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte bun si tiramisul tau.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      tare bun!ce dragalasi sunt ghiocei......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • * 1 punga piscoturi
  • deci 400
  • 500 grame,
  • * 500 g branza Mascarpone,
  • * 4
  • 5 oua,
  • * 150 g zahar,
  • * 400,500 ml cafea Espresso/ Ness/ cafea tare,
  • * Cateva linguri coniac/ lichior/ rom,
  • * O cutie 250 g frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Gospodinadecriza GDC
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pateu de soia

Pateu de soia

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut). Boabele de soia se pun la inmuiat in multa

8 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca a fost delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri rapide pentru ceai