autor:

A n d r e e a

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Ingrediente
1 pachet mare Piscoturi Savoiardi - 400 g, 4 galbenusuri, 500 g mascarpone, 250 ml frisca Hulala, 2 pliculete de zahar vanilinat, 100 g zahar pudra, 2 fiole esenta de rom, 1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g), 25 ml lapte, 3 lingurite ness, 3 lingurite zahar pudra, 3 lingurite frisca lichida, cacao pentru pudrat, cafea preparata pentru inmuiat piscoturile

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.



Adaugam esentele de rom, pliculetul de cappuccino si laptele. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.



Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.



Intr-un alt bol punem ness-ul, 3 lingurite de zahar pudra si 3 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingura, pana se omogenizeaza.



Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator si mixam pana se transforma in crema.



Peste branza Marscapone mixata, adaugam compozitia de galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.



Peste compozitia obtinuta adaugam frisca si mixam din nou.



Peste ce a rezultat adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.



Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală. Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar.



Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare) si impartim crema obtinuta in 2 parti. Punem un rand de piscoturi, unul de crema si iar unul de piscoturi si deasupra crema ramasa.



Deasupra tortului, pudram cacao si punem Tiramisu in frigider pana la servire.



Reteta am vazut-o pe site la Gourmandine si am incercat-o! Pofta buna!



Pozele sunt de la retata dubla iar poza principala e de la reteta facuta asa cum scrie si aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi

82 voturi    10 comentarii
30 min
Torturi
Tiramisu de legume

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

4 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Yoko , 18 mai 2017

    Nu este nevoie de gălbenușuri, este foarte buna și fără !

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2015

    Imi place reteta ta fiindca nu lasi galbenusurile crude ;)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet mare Piscoturi Savoiardi - 400 g
  • 4 galbenusuri
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml frisca Hulala
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
  • 100 g zahar pudra
  • 2 fiole esenta de rom
  • 1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
  • 25 ml lapte
  • 3 lingurite ness
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 3 lingurite frisca lichida
  • cacao pentru pudrat
  • cafea preparata pentru inmuiat piscoturile

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si Fanta Madness

Prajitura cu branza si Fanta Madness

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Yoko

Nu este nevoie de gălbenușuri, este foarte buna și fără !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cremes