autor:

Risco_Melinda

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
2 pachete de piscot, 4 oua din care se va folosi doar galbenusul, 4 linguri de zahar, 250 g brinza mascarpone, 2 cafele, 2 linguri de cacao, 2 esente de rom, 100 ml apa, 2 linguri de Angeli (optional), 300 ml de frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

Intr-un bol separat se bate frisca lichida pina devine tare.

Se toarna frisca peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura sau o spatula pana la incorporare.

Intr-un bol se pune cafeaua, esenta de rom, apa si Angeli si se amesteca putin, dupa care se inmoaie piscoturile usor in el dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.

Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema, dupa aia se mai pune un strat de piscot si un strat de crema, se pudreaza cu cacao frumos uniform si se adauga la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Amestecam siropul de capsuni (cam 50 ml) cu vinul alb (tot aproximativ 50 ml)si putin praf de scortisoara.

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu a la Margot

Tiramisu a la Margot

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam Mascarpone si amestecam pana

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 pachete de piscot
  • 4 oua din care se va folosi doar galbenusul
  • 4 linguri de zahar
  • 250 g brinza mascarpone
  • 2 cafele
  • 2 linguri de cacao
  • 2 esente de rom
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de Angeli (optional)
  • 300 ml de frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema mascarpone