Tiramisu rețeta originală
Se face o cafea tare din 5 linguri cafea si 4 cesti de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se pune 100 gr. lichior si 5 linguri de zahar.
Din 2 cutii de mascarpone, 12 galbenusuri de ou si 5 linguri de zahar se face crema, care se amesteca foarte bine. Din 3 cutii de biscuiti-lady finger se ia cite unul se introduce in cafea (care e cu lichior si zahar) si se asaza pe un platou apoi stratul se unge cu crema, se poate presara putina ciocolata rasa, dupa care se pune al doilea rind de biscuiti inmuiati in cafea, din nou crema, pina sa termina biscuiti. La sfirsit se inveleste cu frisca si ciocolata rasa.
M-am inspirat dupa Tiramisu rețeta originală, dar am renuntat la albusuri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii