Tiramisu rețeta originală
1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina.
2. Dupa ce se adauga crema mascarpone se mixeaza in continuare.
3. Se baga crema la rece si se pregateste siropul pentru piscoturi. Intr-un ibric se pune zaharul si se caramelizeaza citeva minute, apoi se adauga apa. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga cafeaua. Se lasa la rece la sfirsit se adauga vanilia si whisky.
4. Intr-un bol se bate frisca cu zaharul pudra si vanilia. Dupa ce s-a intarit jumatate din frisca se amesteca cu crema mascarpone. Jumatate se pastreaza pt. ornat.
5. Se inmoaie piscoturile in siropul strecurat si se aseaza intr-o cratita, apoi se toarna crema si tot asa, apoi si se pune si un strat de Nutella, apoi se pune frisca si boabe de cafea solubila, apoi se da la rece cateva ore si se serveste.
E tare bun Tiramisu rețeta originală, dar parca mai bun e cu frisca :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii