Tiramisu rețeta originală
1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina.
2. Dupa ce se adauga crema mascarpone se mixeaza in continuare.
3. Se baga crema la rece si se pregateste siropul pentru piscoturi. Intr-un ibric se pune zaharul si se caramelizeaza citeva minute, apoi se adauga apa. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga cafeaua. Se lasa la rece la sfirsit se adauga vanilia si whisky.
4. Intr-un bol se bate frisca cu zaharul pudra si vanilia. Dupa ce s-a intarit jumatate din frisca se amesteca cu crema mascarpone. Jumatate se pastreaza pt. ornat.
5. Se inmoaie piscoturile in siropul strecurat si se aseaza intr-o cratita, apoi se toarna crema si tot asa, apoi si se pune si un strat de Nutella, apoi se pune frisca si boabe de cafea solubila, apoi se da la rece cateva ore si se serveste.
E tare bun Tiramisu rețeta originală, dar parca mai bun e cu frisca :)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii