autor:

Fara foto

» » Torturi

Tiramisu cu crema mascarpone

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
Pt. blat: 50 de piscoturi, , Pt. sirop: 4-5 linguri zahar tos esenta de vanilie 4-5 linguri de cafea si cacao 3-4 linguri o lingura cafea solubila, 4-5 linguri whisky sau coniac, , Pt. crema: 2 cutii de brinza mascarpone 4 galbenusuri 2 pliculete de zahar vanilat 150 zahar pudra 500 ml frisca - 300 vegetala plus 200 naturalala 10 -12 boabe de cafea, Nutella.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si cu zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina.



2. Dupa ce se adauga crema mascarpone se mixeaza in continuare.



3. Se baga crema la rece si se pregateste siropul pentru piscoturi. Intr-un ibric se pune zaharul si se caramelizeaza citeva minute, apoi se adauga apa. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga cafeaua. Se lasa la rece la sfirsit se adauga vanilia si whisky.



4. Intr-un bol se bate frisca cu zaharul pudra si vanilia. Dupa ce s-a intarit jumatate din frisca se amesteca cu crema mascarpone. Jumatate se pastreaza pt. ornat.



5. Se inmoaie piscoturile in siropul strecurat si se aseaza intr-o cratita, apoi se toarna crema si tot asa, apoi si se pune si un strat de Nutella, apoi se pune frisca si boabe de cafea solubila, apoi se da la rece cateva ore si se serveste.



E tare bun Tiramisu rețeta originală, dar parca mai bun e cu frisca :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Ceas de Revelion

Tort Ceas de Revelion

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.Crema de vanilie

18 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ILONA

    ILONA (Chef de cuisine) , 17 mai 2009

    Foarte buna si usor de pregatit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt. blat: 50 de piscoturi
  • Pt. sirop: 4-5 linguri zahar tos esenta de vanilie 4-5 linguri de cafea si cacao 3-4 linguri o lingura cafea solubila
  • 4-5 linguri whisky sau coniac
  • Pt. crema: 2 cutii de brinza mascarpone 4 galbenusuri 2 pliculete de zahar vanilat 150 zahar pudra 500 ml frisca - 300 vegetala plus 200 naturalala 10 -12 boabe de cafea
  • Nutella.

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

82 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
ILONA

ILONA (Chef de cuisine)

Foarte buna si usor de pregatit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Medovnik