Tiramisu cu piure de zmeura

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tiramisu cu piure de zmeura

Ingrediente

  • 750 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1 kg zmeura
  • 200 g piscoturi
  • Pentru ornat
  • zmeura
  • visine
  • cacao

Mod de preparare

Pentru piureul de zmeura

Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.

Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.

Pentru crema

Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam circa 8-10 min.

Separat amestecam smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra si mixam pana frisca devine ferma.

Incorporam ,lingura cu lingura,frisca in crema mascarpone.

Asamblare

Pentru asamblare am folosit un vas yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare.

Punem de jur.imprejurul vasului un rand de zmeura,apoi pe fundul vasului,piscoturile ,peste care un strat generos de piure de zmeura.

Urmeaza un strat de crema(jumatate din cantitatea de crema).

Nivelam crema

Continuam cu un rand de zmeura de jur.imprejurul vasului,un strat de piscoturi peste crema.

Peste piscoturi adaugam piureul de zmeura ramas.

La final ultimul strat de crema.

Nivelam crema.

Pudram cu cacao.

Decoram cu zmeura si visine.

Delicios! Chiar daca Tiramisu rețeta originală nu se prepară cu fructe!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure