Tiramisu rețeta originală
Amesteci bine, ricotta cu zaharul pudra si 30 ml cognac, pana cand devine totul o crema.
Separat intr-un vas amesteci cafeaua cu 30 ml de cognac si incepi sa introduci cate un piscot ca sa se insiropeze bine ( atentie ca se insiropeaza foarte repede).
Rand pe rand, piscoturile insiropate le asezi intr-un prim strat, intr-o tava cu marginile mai inalte( sau in ce vrei sa montezi prajitura), apoi vi cu un strat de crema, dupa care un alt strat de piscoturi insiropate si acoperi totul cu un ultim strat de crema.
Deasupra o ploaie de cacao.
Totul la frigider pentru 1 ora ca sa se intareasca.
Mult mai putine calorii decat la Tiramisu rețeta originală ;)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii