autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU RUBARBA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 1.5dl.frisca vegetala,, 250g.mascarpone,, 4 linguri zahar,, 1/2dl. lichior de migdale(Amaretto),, 500g.rubarba(revent),, 100g.piscoturi ,, 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se bate spuma frisca .Se amesteca mascarpone cu 2 linguri zahar si jumatate din cantitatea de lichior de migdale.Se incorporeaza frisca batuta si se pune la rece, in frigider.
2.Rubarba se curata ,se spala si se taie in bucati de 2cm. lungime.Se amesteca cu restul de lichior, cu restul de zahar si , amestecand mereu, se fierbe 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin.
3.Piscoturile se rup in bucati ,care se repartizeaza pe fundul a patru pahare.Peste piscoturi se pune rubarba cu suc cu tot.Se lasa sa se raceasca complet,cca. 2 ore,la rece, in frigider.
4.Inainte de servire, in fiecare pahar se pune crema si se pudreaza cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU RUBARBA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PANDISPAN

PANDISPAN

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul

70 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Button cookies

Button cookies

Untul si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina. Se framanta aluatul,se intinde o foaie mai

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Tiramisu, tradus in romaneste ,inseamna "ridica-ma in sus",adica ,cu alte cuvinte,ia-ma cu lingura si saviureaza-ma si este de la sine inteles de ce tiramisu se bucura de atata apreciere peste tot , in lume.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Cred ca e tare bun acest fel de tiramisu.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 1.5dl.frisca vegetala,
  • 250g.mascarpone,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2dl. lichior de migdale(Amaretto),
  • 500g.rubarba(revent),
  • 100g.piscoturi ,
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Tiramisu, tradus in romaneste ,inseamna "ridica-ma in sus",adica ,cu alte cuvinte,ia-ma cu lingura si saviureaza-ma si este de la sine inteles de ce tiramisu se bucura de atata apreciere peste tot , in lume.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Brioşe cu dovleac