autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TIRAMISU CU RUBARBA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 1.5dl.frisca vegetala,, 250g.mascarpone,, 4 linguri zahar,, 1/2dl. lichior de migdale(Amaretto),, 500g.rubarba(revent),, 100g.piscoturi ,, 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se bate spuma frisca .Se amesteca mascarpone cu 2 linguri zahar si jumatate din cantitatea de lichior de migdale.Se incorporeaza frisca batuta si se pune la rece, in frigider.

2.Rubarba se curata ,se spala si se taie in bucati de 2cm. lungime.Se amesteca cu restul de lichior, cu restul de zahar si , amestecand mereu, se fierbe 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin.

3.Piscoturile se rup in bucati ,care se repartizeaza pe fundul a patru pahare.Peste piscoturi se pune rubarba cu suc cu tot.Se lasa sa se raceasca complet,cca. 2 ore,la rece, in frigider.

4.Inainte de servire, in fiecare pahar se pune crema si se pudreaza cu cacao.

Sunt convinsa ca Tiramisu rețeta originală ati incercat deja. Incercati si reteta mea!
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU CU RUBARBA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos

Napolitana cu cocos

Se freaca untul cu zaharul,apoi se adauga cocosul.Se razaleste ciocolata si se adauga rom.Se umplu

2 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si nuci

Chec cu ciocolata si nuci

Am pralinat nucile in cuptor la cuptor.Dupa ce s-au racit le-am macinat.Am ras ciocolata cu cutitul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Tiramisu, tradus in romaneste ,inseamna "ridica-ma in sus",adica ,cu alte cuvinte,ia-ma cu lingura si saviureaza-ma si este de la sine inteles de ce tiramisu se bucura de atata apreciere peste tot , in lume.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Cred ca e tare bun acest fel de tiramisu.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 1.5dl.frisca vegetala,
  • 250g.mascarpone,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2dl. lichior de migdale(Amaretto),
  • 500g.rubarba(revent),
  • 100g.piscoturi ,
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Tiramisu, tradus in romaneste ,inseamna "ridica-ma in sus",adica ,cu alte cuvinte,ia-ma cu lingura si saviureaza-ma si este de la sine inteles de ce tiramisu se bucura de atata apreciere peste tot , in lume.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ciocolata de casa cu nuci