Tiramisu cu zmeura si levantica

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 borcan mic de compot de zmeura,
  • 250g.mascarpone,
  • 60g.zahar pudra,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • 3 oua,
  • 3 linguri de sirop de levantica,
  • 15 bastonase de ciocolata (din comert),
  • migdale feliate;

Mod de preparare

1.Se rumenesc migdalele feliate intr-o tigaie de teflon si se pun la rece.

2.Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat galbenusurile cu zahar pudra si zahar vanilat pana cand compozitia se albeste.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine, apoi se incorporeaza delicat albusurile batute spuma, asa cum se prepara si Tiramisu rețeta originală

3.Se pregatesc 6 pahare ,tip boluri, pentru tiramisu.

4.Se scurge zmeura din compot.Se amesteca sucul de zmeura cu sucul de levantica.

5.In paharele pregatite se aseaza ingredientele astfel:se iau 2 bastonase si se inmoaie putin in sucul de zmeura si lavanda si se aseaza in fiecare pahar.Peste bastonase se pun 2 linguri de crema de mascarpone ,zmeura, inca un bastonas inmuiat in suc ,crema de mascarpone si se presara cu migdale prajite.

6.Se pun paharele pe o tava si se pastreaza 6 ore in frigider, la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise