autor:

Piri Piri e Canela

» » Spume si creme dulci

Tiramisu de portocalã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
2 dl cafea expresso, 50 ml brandy, 2 linguri de zahãr, 500 gr. Creme Pasteleiro*, 1 portocalã mare (sucul), 150 gr. mascarpone sau cremã de brânzã, piscoturi, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana.
Cu ocazia vizitei marelui duce Casimo de Medici |||, pt. el a fost creatã si numitã "Supa Ducelui".
Se zicea cá acest desert are proprietãti excitante si afrodisiatice din cauza ingredientelor...
Asa cã au schimbat numele in Tiramisu (te tira su) adicã in traducere " te ridicã" .Cea mai veche retetã de Tiramisu se gaseste in cartea lui Giovanni Capnist "I Dolci del Veneta-1983 .Desigur cã sunt mai multe retete de Tiramisu, am sã vã prezint varianta portughezã, cu crema de lapte, mai putin dulce ...
*Creme Pasteleiro:
Pune la fiert 3 dl. lapte .Separat, amestecã 60 gr. zahãr cu 45 gr. fãinã, 1 ou intreg, 3 gãlbenusuri, un vãrf cutit sare finã si altul de vanilia in pudrã. Amestecã bine, pune peste lapte si amestecã incontinuu la foc mic pãnã se ingroasã.
1)Pune cafeaua caldã intr-un bol, toarnã brandy, zahãrul si amestecã bine.Pãstreazã pt. a inmuia piscoturile.
2)Separat, amestecã crema de lapte cu sucul de portocalã.
Adaugã brânza, si amestecã bine.
Am folosit cupe pt. a pune Tiramisu dar cum erau mici am rupt piscoturile in douã.
Am pus jumãtate de cremã in cupe, am trecut piscoturile prin cafea si le-am pus peste cremã.
Am acoperit cu restul de cremã, piscoturile date prin cafea, si am dat la rece.Cacao am pus inainte sa le servim.
Portughezii servesc de obicei acest desert cu cãpsuni proaspete.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu de portocalã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort de ciocolata amaruie cu menta

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Sorbet de mere cu menta

Sorbet de mere cu menta

Se topeste zaharul impreuna cu 150 ml apa, apoi se ia de pe foc, se adauga menta, se acopera si se

5 voturi    7 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Un deliciu!*****

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    Multumim,de reteta si de cunostintele despre tiramisu;eu,una,nu stiam de unde se trage numele. Imi place varianta asta cu "Creme Pasteleiro".

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Multumesc fetelor, Sidy am si pt. tine :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Arata foarte bine.......felicitari pentru descriere.....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Interesanta reteta si sigur este si foarte buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Ramona, ai facut o prezentare foarte frumoasa. Si-mi place ideea cu cupele!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

      Ce bun trebuie sa fie !!!! Cred ca primesc si eu o portie ca doar sunt prima..... Imi place mult cum ne-ai...lamurit cu toate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 dl cafea expresso
  • 50 ml brandy
  • 2 linguri de zahãr
  • 500 gr. Creme Pasteleiro*
  • 1 portocalã mare (sucul)
  • 150 gr. mascarpone sau cremã de brânzã
  • piscoturi
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Tiramisu cu capsuni