Tiramisu de portocalã

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu de portocalã

Ingrediente

  • 2 dl cafea expresso
  • 50 ml brandy
  • 2 linguri de zahãr
  • 500 gr. Creme Pasteleiro*
  • 1 portocalã mare (sucul)
  • 150 gr. mascarpone sau cremã de brânzã
  • piscoturi
  • cacao

Mod de preparare

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana.

Cu ocazia vizitei marelui duce Casimo de Medici |||, pt. el a fost creatã si numitã "Supa Ducelui".

Se zicea cá acest desert are proprietãti excitante si afrodisiatice din cauza ingredientelor...

Asa cã au schimbat numele in Tiramisu (te tira su) adicã in traducere " te ridicã". Tiramisu rețeta originală se gaseste in cartea lui Giovanni Capnist "I Dolci del Veneta-1983 .Desigur cã sunt mai multe retete de Tiramisu, am sã vã prezint varianta portughezã, cu crema de lapte, mai putin dulce ...

*Creme Pasteleiro:

Pune la fiert 3 dl. lapte .Separat, amestecã 60 gr. zahãr cu 45 gr. fãinã, 1 ou intreg, 3 gãlbenusuri, un vãrf cutit sare finã si altul de vanilia in pudrã. Amestecã bine, pune peste lapte si amestecã incontinuu la foc mic pãnã se ingroasã.

1)Pune cafeaua caldã intr-un bol, toarnã brandy, zahãrul si amestecã bine.Pãstreazã pt. a inmuia piscoturile.

2)Separat, amestecã crema de lapte cu sucul de portocalã.

Adaugã brânza, si amestecã bine.

Am folosit cupe pt. a pune Tiramisu dar cum erau mici am rupt piscoturile in douã.

Am pus jumãtate de cremã in cupe, am trecut piscoturile prin cafea si le-am pus peste cremã.

Am acoperit cu restul de cremã, piscoturile date prin cafea, si am dat la rece.Cacao am pus inainte sa le servim.

Portughezii servesc de obicei acest desert cu cãpsuni proaspete.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor