autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tiramisu Ice Cake

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
500 g mascarpone, 115 g zahar pudra, 6 linguri coniac, 50 g ciocolata amaruie bucatele mici, 150 ml frisca batuta usor, 2 linguri cafea macinata, 200 g piscoturi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu brandy (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii.

Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.

Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Tiramisu rețeta originală cred ca poate fi facuta cu succes sub aceasta forma ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Ice Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale cu frisca

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)

Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)

Am pregatit intai foile: am batut albusurile spuma, am pus zaharul si am batut pana s-a topit acesta

15 voturi    14 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Ingenioasa reteta;merge si cu alt fel de umplutura. Felicitari!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Pare ft interesant acest tiramisu!!! Merita incercat:))

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

    Delia,dar se insieropeaza...uite,pasajul din reteta...;) ..."Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu brandy (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii."

    • delia

      delia (Maestru bucatar) , 13 aprilie 2009

      Trebuiau insiropate totusi.

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      E super aceasta idee de mascarpone... o sa-l incerc cu siguranta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie bucatele mici
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Ingenioasa reteta;merge si cu alt fel de umplutura. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort fantezie