autor:

norbymesmer

» » Dulciuri diverse

Tiramisu (reteta din Italia)

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 decembrie 2012

Ingrediente
500 gr Mascarpone, 40 - 45 Piscoturi, 1 cana de cafea Espresso, 2-3 Linguri de vin Marsala (sau Amareto), 5 linguri de zahar, 5 oua, praf de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face cafeaua espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile cu zaharul se bate pana se face spuma, albusurile se bat spuma.



Se amesteca spuma de galbenusuri cu mascarpone pana devine cremos apoi se adauga spuma de albusuri. Intr-o farfurie adanca se toarna cafeaua care se amesteca cu vinul Marsala.



Piscoturile se introduc scurt doar cu o parte in cafea si se aseaza intr-o forma, se acopera fundul formei cu piscoturi, deasupra se pune jumatate din crema de Mascarpone facuta ca mai sus. Se mai pune apoi un strat de piscoturi si deasupra jumatatea ramasa de crema Mascarpone.



Se pune min 3 ore la frigider de preferinta 12 ore. Inainte de servire se presara un strat subtire de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (reteta din Italia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine. Dupa ce compozitia s-a

25 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Parpale

Parpale

Se pune in apa calduta zaharul,sarea si drojdia se amesteca si se lasa 5 minute sa creasca apoi se

8 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 11 mai 2013

    Arata excelent si cred ca e la fel de buna...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr Mascarpone
  • 40 - 45 Piscoturi
  • 1 cana de cafea Espresso
  • 2-3 Linguri de vin Marsala (sau Amareto)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 oua
  • praf de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Rodica_Georgescu

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Arata excelent si cred ca e la fel de buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de zmeura