Ingrediente
1 ciolan mic de porc ,crud, 3 pulpe mari de pui, 1 plic de gelatina, frunze de dafin, sare, piper boabe si macinat, 4-5 catei de usturoi
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 30 min
18 voturi
Mod de preparare
Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie. Eu am folosit o oala de 3 litri, in care am pus pulpele impreuna cu foile de dafin, piper boabe si gelatina, si una de 5 litri in care am pus apa (pana la jumatate ). Oala mica se pune deasupra celei mari. Am pus oalele pe foc,si cand apa a inceput sa fiarba am dat focul mic, si am acoperit oala mica. Am lasat sa fiarba aproximativ 3 ore, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta, de 2-3 ori. Am adaugat apa fierbinte in oala mare, cand a scazut.
Dupa ce au trecut cele 3 ore, am scos carnea de pui , si dupa ce s-a racit am inlaturat pielitele si am ales-o de pe oase. Am amestecat-o cu carnea de porc, am adugat sare si piper dupa gust,si am pus-o intr-un pet de 2 litri taiat(partea de sus).
In zeama care si-au lasat-o pulpele am pus usturoiul pisat si am amestecat bine. Am strecurat zeama si am turnat-o peste carne . Am acoperit pet-ul cu folie ,si l-am dat la frigider. A doua zi l-am taiat , si am scos toba. Am feliat-o in momentul servirii.