Toba de pui si porc

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Toba de pui si porc

Ingrediente

  • 1 ciolan mic de porc ,crud
  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 plic de gelatina
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit , am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii.

Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie. Eu am folosit o oala de 3 litri, in care am pus pulpele impreuna cu foile de dafin, piper boabe si gelatina, si una de 5 litri in care am pus apa (pana la jumatate ). Oala mica se pune deasupra celei mari. Am pus oalele pe foc,si cand apa a inceput sa fiarba am dat focul mic, si am acoperit oala mica. Am lasat sa fiarba aproximativ 3 ore, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta, de 2-3 ori. Am adaugat apa fierbinte in oala mare, cand a scazut.

Dupa ce au trecut cele 3 ore, am scos carnea de pui , si dupa ce s-a racit am inlaturat pielitele si am ales-o de pe oase. Am amestecat-o cu carnea de porc, am adugat sare si piper dupa gust,si am pus-o intr-un pet de 2 litri taiat(partea de sus).

In zeama care si-au lasat-o pulpele am pus usturoiul pisat si am amestecat bine. Am strecurat zeama si am turnat-o peste carne . Am acoperit pet-ul cu folie ,si l-am dat la frigider. A doua zi l-am taiat , si am scos toba. Am feliat-o in momentul servirii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura