autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana cu carne de oaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne fara os, 800 g ceapa, 200 ml ulei, 100 g pasta de tomate, 25 g usturoi, 700 g ardei gras, 800 g rosii, 200 g orez, 1 leg. verdeata, 100 ml vin, sare, piper, boia, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se portioneaza cite 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se curata de cotoare, se spala, si se taie felii in lungime (subtiri), apoi se inabusa in grasimea ramasa de la carne. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si carnea inabusita. Se amesteca componentele; se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si cimbru, continuindu-se fierberea. Orezul se opareste, se scurge si se adauga odata cu rosiile taiate felii, cind carnea este aproape fiarta. Se amesteca toate componentele si se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute. La sfirsit se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si se verifica gustul. Se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Jambon cu varza calita

Jambon cu varza calita

Cu o zi inainte se condimenteaza bine felia de jambon si se pune la marinat in vin rosu (peste noapte). Se

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc elvetiana

Friptura de porc elvetiana

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune

4 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne fara os
  • 800 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 25 g usturoi
  • 700 g ardei gras
  • 800 g rosii
  • 200 g orez
  • 1 leg. verdeata
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Fudulii de curcan la tigaie