autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana cu carne de oaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne fara os, 800 g ceapa, 200 ml ulei, 100 g pasta de tomate, 25 g usturoi, 700 g ardei gras, 800 g rosii, 200 g orez, 1 leg. verdeata, 100 ml vin, sare, piper, boia, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se portioneaza cite 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se curata de cotoare, se spala, si se taie felii in lungime (subtiri), apoi se inabusa in grasimea ramasa de la carne. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si carnea inabusita. Se amesteca componentele; se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si cimbru, continuindu-se fierberea. Orezul se opareste, se scurge si se adauga odata cu rosiile taiate felii, cind carnea este aproape fiarta. Se amesteca toate componentele si se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute. La sfirsit se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si se verifica gustul. Se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne fara os
  • 800 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 25 g usturoi
  • 700 g ardei gras
  • 800 g rosii
  • 200 g orez
  • 1 leg. verdeata
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa de pui umpluta cu spanac