Tocana de ardei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocana de ardei

Ingrediente

  • Ardei gras 1 kg
  • Ceapa alba 1 buc
  • Rosii 1-2 buc
  • Oua 1 buc
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml
  • Sare 1 lingurite
  • Nota La ardei 2 kg, Rosii 3 buc, Ceapa 2 buc, Oua 2 buc

Mod de preparare

Ardeii se spala, se curata si se taie bucati mici. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ardeii, se prajesc la foc mediu amestecand din cand in cand.

Cand ardeii s-au prajit si a scazut apa din ei, ii scoateti din tigaie(daca aveti 2 tigai, puteti sa-i lasati).

In timpul in care se prajesc ardeii, curatati si taiati ceapa marunt.

Rosiile le spalati si le taiati cubulete.

In alta tigaie(sau cea in care s-au prajit ardeii), incingeti uleiul, adaugati ceapa taiata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati periodic.

Cand s-a rumenit ceapa, adaugati rosiile si lasati la foc mediu sa se caleasca totul.Rosiile vor lasa suc si se vor face moi.

Peste ceapa si rosii adaugati ardeii prajiti, lasati 5 min la foc mediu amestecand putin.

Bateti 1 ou in compozitie.

Amestecati bine oul, imediat ce l-ati batut, se lasa 5 minute sa fiarba.

Potriviti de sare, stingeti focul si lasati putin sa se racoreasca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor