Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018
Ingrediente
6 aripioare mari de pui, 600 g ciuperci Champignion, 2 cepe uscate potrivit de mari, 2 ardei kapia rosu, 2 rosii mari si coapte, 1 lingurita de pasta de tomate, 1 lingura faina, 100 ml ulei, sare, 2-3 foi de dafin, 1 legatura mare de marar verde
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate. Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara si in acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul feliat mic. Se lasa sa se caleasca un pic, pana incep sa aibe o stralucire, apoi se adauga rosiile date prin razatoarea mica, dupa ce le-a fost indepartata pielita. Se lasa sa scada bine sucul lasat si cand incep sa se inmoaie bine ardeiul si ceapa, se adauga si lingurita de pasata de tomate, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga si lingura de faina. Se amesteca bine si se dilueaza cu supa. Se lasa sa devina un amestec omogen, apoi se toarna in supa cu iuperci, se lasa sa clocoteasca bine amestecand in continuu, se potriveste de sare si piper, se adauga aripioarele rumenite, foile de dafin si se opreste focul. Se presara deasupra verdeata tocata fin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ciuperci cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Craciun
Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita
Blat cacao:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam
1 vot
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate