Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Ingrediente

  • 6 aripioare mari de pui
  • 600 g ciuperci Champignion
  • 2 cepe uscate potrivit de mari
  • 2 ardei kapia rosu
  • 2 rosii mari si coapte
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura mare de marar verde

Mod de preparare

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate. Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara si in acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul feliat mic. Se lasa sa se caleasca un pic, pana incep sa aibe o stralucire, apoi se adauga rosiile date prin razatoarea mica, dupa ce le-a fost indepartata pielita. Se lasa sa scada bine sucul lasat si cand incep sa se inmoaie bine ardeiul si ceapa, se adauga si lingurita de pasata de tomate, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga si lingura de faina. Se amesteca bine si se dilueaza cu supa. Se lasa sa devina un amestec omogen, apoi se toarna in supa cu iuperci, se lasa sa clocoteasca bine amestecand in continuu, se potriveste de sare si piper, se adauga aripioarele rumenite, foile de dafin si se opreste focul. Se presara deasupra verdeata tocata fin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Faguri deliciosi

Faguri deliciosi

Reteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.

Faguri deliciosi
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

De Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.

Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise