autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2019

Ingrediente
Ingrediente:, -2 bucati piept de rata gotica,, -4 pulpe rata,, -300 gr.ceapa,, -1 kg.gogonele,, -3 gogosari,, -1 lingura sare,, -ierburi armoate,(rozmarin,cimbrisor,maghiran,boia de ardei iute,, - capatana de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pieptul de rata si se taie in jumari, se taie pulpele de rata in doua si se pun intr-o tigaie alaturi de o bucatica de untura de rata. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa fiarba incet pana ce iese grasimea din carne. Se adauga ceapa tocata julien si se pune capac sa fiarba la foc mic, se taie gogosarul fideluta si se pune peste ceapa, se adauga apoi gogonele taiate felii julien ca si ceapa, se presara ierburi aromate, sare, se pune capac si se fierb la foc mic, mai spre final se adauga si usturoiul taiat in felii fine si se lasa sa fiarba totul pana cand sunt fierte si gusturile se patrund si se intrepatrund. Se serveste cu mamaliguta calda. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca ardeleneasca

Musaca ardeleneasca

Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca.

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui pane cu brocoli gratinat

Piept de pui pane cu brocoli gratinat

Se pun la fiert in oale separate pieptul de pui si buchetul de brocoli. Se fierb cam 10 minute din

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -2 bucati piept de rata gotica,
  • -4 pulpe rata,
  • -300 gr.ceapa,
  • -1 kg.gogonele,
  • -3 gogosari,
  • -1 lingura sare,
  • -ierburi armoate,(rozmarin,cimbrisor,maghiran,boia de ardei iute,
  • - capatana de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

251 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tarta spiralata cu legume si mozzarella