Tocana de vinete cu ciuperci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tocana de vinete cu ciuperci

Ingrediente

  • 1kg ciuperci galbiori
  • 2kg vinete
  • 2cepe
  • 1kg ardei kapia
  • 1kg rosii
  • 1cana cu ulei(200ml)
  • 1ardei iute
  • 2frunze de dafin
  • sare

Mod de preparare

In vasul cu fund dublu sau tuci,se pune uleiul iar dupa ce s-a incins,se adauga ceapa tocata,ciupercile curatate daca e cazul,spalate si feliate,dupa 3-4min vinetele spalate,uscate,taiate cubulete mai mari,ardeiii taiati in fasii,ardeiul iute rondele,rosiile spalate si taiate in cuburi mari,1lingura rasa cu sare,dafin,1cana cu apa,se lasa la cuptor amestecand din cand in cand,pana scade iar uleiul iese la suprafata.

Se potriveste de gust,se pune tocana in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h din moment in care incepe apa sa fiarba;se lasa sa se raceasca in patura apoi se depoziteaza la camara.

Aceasta reteta cu cantitati mai mici,se poate pregati si in zile de post sau de ce nu, facand parte din meniul zilnic.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor