Tocana macelareasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 10 portii:
  • Carne vitel(mugure de piept)1,000kg
  • Rinichi,ficat,inima de porc, 1,000kg
  • Carne de porc, bucati mai grase rezultate de la transare, 0,500kg
  • Cartofi 1,500kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Morcovi 0,200kg
  • Telina 0,200kg
  • Rosii 0,500
  • Ardei gras 0,200kg
  • Masline negre 0,200kg
  • Pasta de tomate 0,100kg
  • Ulei 0,050 L
  • Foi dafin, 2 bucati
  • Usturoi 4 catei,
  • Vin alb, 0,150 L
  • 1 crenguta cimbru,
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 legatura patrunjel
  • Boia dulce de ardei,
  • Sare,piper,
  • 10 boabe de piper

Mod de preparare

Pregatire:

Carnea de vitel se spala,se transeaza in 10 portii si se pune in apa rece cu sare(1,5 L de apa)

Maruntaiele se spala,se taie cuburi.

Carnea de porc se spala,se taie cuburi daca este nevoie.

Cartofii se curata, se spala,se taie taraneste si se pun la fiert in apa rece cu sare.

Ceapa,morcovii,telina si ardeii, se spala,se curata si se toaca cuburi f. mici.

Rosiile se oparesc,se curata de pielite si se taie cuburi.

Maslinele se desareaza in apa calda.

Pasta de tomate se dilueaza cu putina apa.

Usturoiul se curata,se zdrobeste.

Preparare:

Carnea de vacuta se fierbe la foc mic,cu boabe de piper si foi de dafin,spumandu-se din cand in cand,timp de o ora.

Cartofii se fierb la foc mic.

In acest timp intr-o tigaie,se pune uleiul la incins,se adauga legumele si se amesteca lejer timp de 10 minute.dupa asta se pune carnea de porc,se mai las 10 minute amestecand din cand in cand si adaugand cate o cescuta de supa de vacuta.Adaugati maslinele.Completati sosul punand

rosiile si bulionul.Condimentati cu sare,piper,boia,rozmarin si cimbru.Se adauga carnea de vitel si supa cat cuprinde carnea,se continua fierberea pana sunt fierte toate ingredientele,folosindu-se supa in care a fiert vacuta.

Cand sunt toate fierte,se adauga cartofii fierti si se mai lasa pe foc cateva minute,si se adauga patrunjelul tocat.

Servire:

Tocana este un preparat de baza,foarte consistent.Se serveste cald,cu muraturi sau salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor