autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Tocana macelareasca

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 10 portii:, Carne vitel(mugure de piept)1,000kg, Rinichi,ficat,inima de porc, 1,000kg, Carne de porc, bucati mai grase rezultate de la transare, 0,500kg, Cartofi 1,500kg, Ceapa 0,200kg, Morcovi 0,200kg, Telina 0,200kg, Rosii 0,500, Ardei gras 0,200kg, Masline negre 0,200kg, Pasta de tomate 0,100kg, Ulei 0,050 L, Foi dafin, 2 bucati, Usturoi 4 catei,, Vin alb, 0,150 L, 1 crenguta cimbru,, 1 crenguta rozmarin, 1 legatura patrunjel, Boia dulce de ardei,, Sare,, 10 boabe de piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Carnea de vitel se spala,se transeaza in 10 portii si se pune in apa rece cu sare(1,5 L de apa)
Maruntaiele se spala,se taie cuburi.
Carnea de porc se spala,se taie cuburi daca este nevoie.
Cartofii se curata, se spala,se taie taraneste si se pun la fiert in apa rece cu sare.
Ceapa,morcovii,telina si ardeii, se spala,se curata si se toaca cuburi f. mici.
Rosiile se oparesc,se curata de pielite si se taie cuburi.
Maslinele se desareaza in apa calda.
Pasta de tomate se dilueaza cu putina apa.
Usturoiul se curata,se zdrobeste.
Preparare:
Carnea de vacuta se fierbe la foc mic,cu boabe de piper si foi de dafin,spumandu-se din cand in cand,timp de o ora.
Cartofii se fierb la foc mic.
In acest timp intr-o tigaie,se pune uleiul la incins,se adauga legumele si se amesteca lejer timp de 10 minute.dupa asta se pune carnea de porc,se mai las 10 minute amestecand din cand in cand si adaugand cate o cescuta de supa de vacuta.Adaugati maslinele.Completati sosul punand
rosiile si bulionul.Condimentati cu sare,piper,boia,rozmarin si cimbru.Se adauga carnea de vitel si supa cat cuprinde carnea,se continua fierberea pana sunt fierte toate ingredientele,folosindu-se supa in care a fiert vacuta.
Cand sunt toate fierte,se adauga cartofii fierti si se mai lasa pe foc cateva minute,si se adauga patrunjelul tocat.
Servire:
Tocana este un preparat de baza,foarte consistent.Se serveste cald,cu muraturi sau salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana macelareasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Snitele de pui

Snitele de pui

1) Se fac taieturi fine pe filetele de pui si se freaca cu sare si piper. 2) Se trec filetele

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 10 portii:
  • Carne vitel(mugure de piept)1,000kg
  • Rinichi,ficat,inima de porc
  • 1,000kg
  • Carne de porc
  • bucati mai grase rezultate de la transare
  • 0,500kg
  • Cartofi 1,500kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Morcovi 0,200kg
  • Telina 0,200kg
  • Rosii 0,500
  • Ardei gras 0,200kg
  • Masline negre 0,200kg
  • Pasta de tomate 0,100kg
  • Ulei 0,050 L
  • Foi dafin
  • 2 bucati
  • Usturoi 4 catei,
  • Vin alb
  • 0,150 L
  • 1 crenguta cimbru,
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 legatura patrunjel
  • Boia dulce de ardei,
  • Sare,
  • 10 boabe de piper

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt