autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu carne

Tocana munteneasca

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
3-4 cartofi,, 500 g carne de porc,, 2 morcovi,, 2 ardei grasi,, 100 g. ciuperci,, 2 cepe mari,, sare si piper dupa gust, untura, malai

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumeneste in 3-4 linguri de untura.



Se taie legumele folosind robotul de bucatarie: morcovii se taie cubulete iar ardeii in felii (Julienne); ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata, se spala si se taie felii.



Se adauga legumele peste carne si se tin la foc mediu timp de 5-7 minute, pana se inmoaie putin.



Apoi se acopera cu apa si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte legumele.



Se adauga cartofii taiati cubulete si se acopera cu capac. Se fierbe totul pana se inmoaie cartofii si sosul scade. Se condimenteaza dupa gust.



Mod de servire

Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta.



Reţeta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 15 ianuarie 2015. in decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului.



Reteta “Tocana munteneasca” este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana munteneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Coasta de carne la cuptor cu sos de barbeque

Coasta de carne la cuptor cu sos de barbeque

Se amesteca componentele de la marinata . Se incalzeste cuptorul la 145 de grade.Se pune intr-un

6 voturi    1 comentariu
5h
Mancaruri cu carne
Tocana siciliana

Tocana siciliana

Se taie carnea in buc. si se rumeneste in ulei sau unt.Se pune sare si piper,se adauga ceapa tocata,usturoiul

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Atitiene Ionut , 09 iunie 2015

    UN fel de tocanita de cartofi....

  • Fara foto

    Moga Nicolae (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2015

    Si cu malaiul cum ramane?

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Moga Nicolae (Chef de cuisine)

Si cu malaiul cum ramane?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu pipote de pui