autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocana taraneasca cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 200 ml ulei, 100 ml vin, 700 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 50 g usturoi, 200 g fasole alba, 1,500 kg cartofi, 400 g ardei gras, 1 legatura verdeata, sare, piper, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cate doua bucati la portie, se spala, se scurge si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei, cu adaos de apa, sare si piper. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se taie rondele, apoi se inabusa in restul de ulei cu putina apa. Cind a inceput inabusirea, se adauga pasta de tomate, cimbrul si apa necesara formarii unui sos. Se fierbe 15 minute, dupa care se pune peste carne si se mai fierbe cca 60-90 minute. Fasolea se pune la fiert, schirnbind primele doua ape de fierbere. Dupa ce a fiert, se adauga in vasul cu tocana, impreuna cu usturoiul taiat marunt si vinul. Se amesteca componentele, se verifica gustul si se continua fierberea inca 10 minute. Separat se pregateste garnitura de cartofi natur (se curata cartofii, se spala, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare). La servire se pune preparatul (tocana) in farfurie, cu cartofii natur alaturi si verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor

Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor

Cartofii se curata si se taie rondele. Pulpele le condimentam bine cu toate condimentele amestecate

4 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Inima cu ciuperci

Inima cu ciuperci

Taiati inimile in doua, fasonati partea alba, puneti-le in apa si indepartati bine sangele. Feliati

8 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 700 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g usturoi
  • 200 g fasole alba
  • 1,500 kg cartofi
  • 400 g ardei gras
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Papricas de porc