autor:

Laura_Nechita

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Multicooking

Tocanita de galbiori la Multicooker Crock-Pot Express

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2018

Ingrediente
500 g gălbiori proaspeți, 100 g hribi uscați (conservați), 1 ceapă albă, 1-2 morcovi mici, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 cana cu apa (250 ml), 400 g smântână grasă, sare, piper, pătrunjel verde, opțional: usturoi

Dificultate: Medie Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Gălbiorii se curăță bine, se taie cuburi mari. Se pot spăla sub jet puternic de apă, apoi se lasă la scurs.



Hribii se scot din conservă, se taie cuburi.



Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se toacă mărunt.



Pătrunjelul se spală și se taie foarte mărunt.



Se conectează aparatul de gătit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la sursa de curent.



Se scoate capacul aparatului.



Aparatul are câteva funcții presetate. Dintre acestea, în primă fază, am setat funcția Brown/ Sauté, pentru a rumeni legumele.



Acesta funcție permite utilizarea aparatului pentru rumenire/sotare, fără a fi necesar capacul. Practic se folosește ca și un vas pe aragaz în care se călesc/ rumenesc ingredientele.



Se selectează timpul 5 min, apoi se apasă tasta Start/ Stop și aparatul începe să se încingă. În momentul acesta, se afișeaza textul Heat, semn că aparatul a început să se încălzească. În momentul în care va atinge temperatura necesară pentru rumenire, va începe să gătească conform setărilor alese.



În cuva interioară, se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa și morcovul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură din lemn până se rumenesc.



Se adaugă gălbiorii și hribii tăiați grosier, se mai adaugă un praf de sare. Se lasă să se rumenească și aceștia și în momentul în care s-a scurs timpul, se adaugă o cană cu apă.



Se acoperă cu capacul din dotare si se inchide din pozitia deschis spre poziția închis. Se rotește spre pozitia închis si supapa de abur. Se selectează funcția Meat/Stew, presiune High și timpul de gătire de 10 minute.



După ce timpul s-a scurs, cu ajutorul unui clește de bucătărie sau cu o spatula, deschidem supapa de aburi, astfel încât să elibereze tot aburul.



Atenție: nu desfaceți fără mănușă termică sau un clește, aburul vă poate frige!

După ce s-a eliberat tot aburul, se rotește capacul în poziția de deblocare și se scoate foarte ușor.



Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi tocat, se potrivește gustul cu sare și piper și se selectează din nou funcția Brown/ Sauté, timpul de 5 minute. Se amestecă ușor până scade sosul format. Se adaugă pătrunjelul verde tocat, se mai amestecă de 2 ori, apoi se apasă tasta Start/ Stop.



Misiune rapidă îndeplinită cu succes de către aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express!



Se servește tocănița cu mămăliguță, cu verdețuri și telemea!



Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori la Multicooker Crock-Pot Express" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Multicooking
Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba din afumatura de porc cu zeama de varza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Punem în vasul multicookerului carnea de porc porționată și bine clătită cu apă caldă. Adăugăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Multicooking
Coaste de porc fragede la Multicooker Crock-Pot Express

Coaste de porc fragede la Multicooker Crock-Pot Express

Cum se marineaza coastele de porc. Peste zaharul brun punem oregano, usturoiul granulat, paprika

0 voturi    0 comentarii
25 min
Multicooking

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g gălbiori proaspeți
  • 100 g hribi uscați (conservați)
  • 1 ceapă albă
  • 1-2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cana cu apa (250 ml)
  • 400 g smântână grasă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • opțional: usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

46 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

20 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Multicooking

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 20 minute si apasa START. Pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu ardei copti la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ficatei de pui cu ardei copti la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ficateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti pe o tabla,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Bame cu naut gatite la Multicooker Crock-Pot Express