autor:

ionutploiesti

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficat si plaman de porc

Autor: ionutploiesti (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionutploiesti (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
500g ficat de porc, 400g plaman de porc, 500g ciuperci pleurotus, 4 cartofi mari, 4 cepe medii, 1 morcov mare, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel, sare,, bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Se spala ficatul si plamanul. Ficatul se taie cubulete sau felii lungi.

Se taie ceapa marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul marunt,iar cartofii cubulete.

Se ia tigaia, se unge cu ulei si se pun o parte din legumele de mai sus formand ca un pat peste care se pune ficatul. Toate acestea se acopera cu ciupercile taiate foarte marunt.

Plamanul se taie si el felii lungi si se pune deasupra,apoi se completeaza cu restul de legume si cartofi. Se face un sos de bulion si se toarna peste compozitie,se completeaza cu apa sare si piper dupa gust.

Se acopera tigaia cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mediu cc 1 ora.

Dupa care se verifica daca legumele si carnea sunt fierte si se inlatura folia, se mai lasa cc 30-45 minute la cuptor apoi se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ficat si plaman de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ionutploiesti

    ionutploiesti (Chef de cuisine):

    a iesit foarte buna aceasta este o reteta proprie ...mie imi place sa diversific in bucatarie sa incerc tot felul de retete imi cer scuze ptr poze dar nu am poze recente cu aceasta mancare am incercat sa pun poze cat de cat apropriate si sa ne auzim cu bine si cu cat mai multe retete

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ionutploiesti

    ionutploiesti (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    multumesc ptr felicitari...din pacate vad ca cei de pe gustos nu imi aproba toate retetele mele...unele mi'au fost respinse...si chiar o reteta a fost contestata pe motiv ca nu era reteta mea....ca am furato....dar eu nu fur nimic ci ori improvizez ori iau retete de pe la bunici familie etc..in fine oricum multumesc ptr felicitari

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    Are un aspect placut!

  • ionutploiesti

    ionutploiesti (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    chiar este foarte buna si nu pica nici greu la stomac ptr ca are f multe legume

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      interesanta reteta trebuie incercata FELICITARI!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Buna! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500g ficat de porc
  • 400g plaman de porc
  • 500g ciuperci pleurotus
  • 4 cartofi mari
  • 4 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare,
  • bulion

Raporteaza reteta

Retete
de ionutploiesti
Omleta a la Ionut

Omleta a la Ionut

Se sparg ouale intr'un vas si se amesteca foarte bine,se adauga ceapa tocata marunt, o jumatate de

2 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Frigarui la tava

Frigarui la tava

Se taie ficatul in cubulete mici,ciupercile se curata de coaja se spala si li se rup coditele. Ardeii

9 voturi    5 comentarii
1h 35 min
Fripturi
Tagliatelle cu sunca si ciuperci

Tagliatelle cu sunca si ciuperci

Se taie rondele ceapa verde(sau uscata), se pun in tigaie cu 2 linguri ulei, se caleste putin iar

9 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

ionutploiesti (Chef de cuisine)

multumesc ptr felicitari...din pacate vad ca cei de pe gustos nu imi aproba toate retetele mele...unele mi'au fost respinse...si chiar o reteta a fost contestata pe motiv ca nu era reteta mea....ca am furato....dar eu nu fur nimic ci ori improvizez ori iau retete de pe la bunici familie etc..in fine oricum multumesc ptr felicitari

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cotlete umplute cu ciuperci