autor:

ionutploiesti

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficat si plaman de porc

Autor: ionutploiesti (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionutploiesti (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2011

Ingrediente
500g ficat de porc, 400g plaman de porc, 500g ciuperci pleurotus, 4 cartofi mari, 4 cepe medii, 1 morcov mare, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel, sare,piper, bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Se spala ficatul si plamanul. Ficatul se taie cubulete sau felii lungi.

Se taie ceapa marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul marunt,iar cartofii cubulete.

Se ia tigaia, se unge cu ulei si se pun o parte din legumele de mai sus formand ca un pat peste care se pune ficatul. Toate acestea se acopera cu ciupercile taiate foarte marunt.

Plamanul se taie si el felii lungi si se pune deasupra,apoi se completeaza cu restul de legume si cartofi. Se face un sos de bulion si se toarna peste compozitie,se completeaza cu apa sare si piper dupa gust.

Se acopera tigaia cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mediu cc 1 ora.

Dupa care se verifica daca legumele si carnea sunt fierte si se inlatura folia, se mai lasa cc 30-45 minute la cuptor apoi se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ficat si plaman de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ionutploiesti

    ionutploiesti (Chef de cuisine):

    a iesit foarte buna aceasta este o reteta proprie ...mie imi place sa diversific in bucatarie sa incerc tot felul de retete imi cer scuze ptr poze dar nu am poze recente cu aceasta mancare am incercat sa pun poze cat de cat apropriate si sa ne auzim cu bine si cu cat mai multe retete

  • 6 comentarii

  • Florina , 09 ianuarie 2021

    Foarte buna!

  • ionutploiesti

    ionutploiesti (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    multumesc ptr felicitari...din pacate vad ca cei de pe gustos nu imi aproba toate retetele mele...unele mi'au fost respinse...si chiar o reteta a fost contestata pe motiv ca nu era reteta mea....ca am furato....dar eu nu fur nimic ci ori improvizez ori iau retete de pe la bunici familie etc..in fine oricum multumesc ptr felicitari

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    Are un aspect placut!

    • ionutploiesti

      ionutploiesti (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      chiar este foarte buna si nu pica nici greu la stomac ptr ca are f multe legume

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      interesanta reteta trebuie incercata FELICITARI!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Buna! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500g ficat de porc
  • 400g plaman de porc
  • 500g ciuperci pleurotus
  • 4 cartofi mari
  • 4 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare,piper
  • bulion

Raporteaza reteta

Retete
de ionutploiesti
Omleta a la Ionut

Omleta a la Ionut

Se sparg ouale intr'un vas si se amesteca foarte bine,se adauga ceapa tocata marunt, o jumatate de

2 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Frigarui la tava

Frigarui la tava

Se taie ficatul in cubulete mici,ciupercile se curata de coaja se spala si li se rup coditele. Ardeii

9 voturi    5 comentarii
1h 35 min
Fripturi
Tagliatelle cu sunca si ciuperci

Tagliatelle cu sunca si ciuperci

Se taie rondele ceapa verde(sau uscata), se pun in tigaie cu 2 linguri ulei, se caleste putin iar

9 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Florina

Foarte buna!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulyas de vita la Multicooker