autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne

Tocanita cu galuscute

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pui ( carne curcan), 1 ceapa, 2 rosii, 1 ardei gras, 2 linguri pasta gogosari, 2 oua, 5 linguri faina, 4 linguri ulei, sare, piper, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Puiul se spala si se curata bine apoi se transeaza in bucati cat mai mici.
Se curata legumele si se taie fasii, apoi se soteaza in doua linguri de ulei.
Adaugam carnea , pasta de gogosari, sare, piper si apa cat sa acopere toata carnea. Desi se recomanda ca frunzele de patrunjel sa fie adaugate la sfarsit , eu le adaug jumatate, chiar de la inceput pentru ca da un gust mai bun tocanitei.
Lasam sa fiarba bine, acoperit, la foc mic.Cand e gata adaugam si cealalta jumatate de patrunjel verde si usturoiul presat.
Intre timp pregatim galuscutele.
Ouale se bat bine , adaugam doua linguri cu ulei si faina invartind ca sa se faca o pasta potrivita la grosime. Daca doriti mai multe galuste adaugati apa si faina pina obtineti cantitatea dorita.
Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, timp in care puneti la foc o cratita cu apa si sare , sa fiarba.
Cand apa clocoteste, cu ajutorul aparatului de facut galuscute se formeaza galuscutele direct in apa.
Daca nu aveti aparat, galustele se pot rupe cu o lingura, care se scufunda de fiecare data cand rupeti o galusca, in apa clocotinda.
Lasam galuscutele sa fiarba cam 10 minute, invartind in ele din cand in cand.
Dupa ce au fiert, le lasam 10 minute in apa in care au fiert, acoperite, apoi golim apa si dam galuscutele sub un jet de apa rece.
Daca doriti puteti amesteca apoi galustele cu tocanita sau le puteti servi separat pe fiecare.
Cine doreste poate adauga o lingura de smantana in portia de tocanita.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu galuscute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Se mixeaza ouale peste care se adauga faina,praful de copt si uleiul.Peste ele se adauga branza,ardeiul,porumbul,carnaciorii

0 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
SNITELE DIN PIEPT DE PUI IN PESMET

SNITELE DIN PIEPT DE PUI IN PESMET

Transam bucatile de piept, le batem cu batatorul de carne, le crestam pe margine in cateva locuri

45 voturi    21 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    si eu prepar galuste si le adaug in tocanita

  • Fara foto

    Sidy , 14 ianuarie 2010

    Draga Serban Aurora Daniela nu este buna razatoarea pentru ca aluatul este mai moale si nu-l poti face cu ea. Rupe galustele cu lingura, daca nu ai aparat !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Tocanita asta imi aminteste de gulsul de pui,cred ca e la fel de buna.

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Nu stiu cum arata aparatul de facut galustute, dar, in lipsa acestuia, cred ca ar fi buna si razatoarea mare. Nu?!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Imi lasa gura apa Sidy

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Nu stiam ca exista un aparat pt galuscute,le-am facut cu lingurita,oricum mancarica are un aspect placut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pui ( carne curcan)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 2 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

lumi (Chef de cuisine)

si eu prepar galuste si le adaug in tocanita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu garnitura de ciuperci si cartofi