autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2013

Ingrediente
Buretii de roua- Marasmius oreades-au pălărie subţire de formă conică, apoi întinsă si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite, cu iarba scurta., 500 g ciuperci, 3 buc ceapa verde, 1 ardei gras, 1 rosie, ulei, 2 buc usturoi verde, sare, piper, patrunjel verde tocat, smantana(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam bine toate legumele, le spalam si apoi le taiem marunt.
In putin ulei calim ceapa, ardeiul si rosia pina sticlesc, apoi adaugam ciupercile fara codite.Adaugam putina apa, asezonam, adaugam si usturoiul taiat marunt si la foc mic , lasam sa fiarba acoperit.
Cand ciupercile sunt fierte putem adauga putina smantana( optional) sau doar patrunjelul verde tocat.
Servin tocanita calda alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare; Rosiile

14 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt. Scoatem din conserva ciupercile

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    BIANCA (Bucatar) , 20 martie 2013

    FOARTEEEEE GUSTOASA V-O RECOMAND....POFTA BUNA

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

    Foarte buna tocanita!

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

    Trebuie sa fie foarte gustoasa.... Eu nu cunosc buretii de aceea gatesc mai mereu cu ghebe si manatarci care se gasesc din belsug in Bacau... Simt aromele de ceapa si usturoi verde... Faci a primavara draga Sidy!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Buretii de roua- Marasmius oreades-au pălărie subţire de formă conică
  • apoi întinsă si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite
  • cu iarba scurta.
  • 500 g ciuperci
  • 3 buc ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei
  • 2 buc usturoi verde
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • smantana(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

BIANCA (Bucatar)

FOARTEEEEE GUSTOASA V-O RECOMAND....POFTA BUNA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Orez cu carne