autor:

Sisters Kitchen

» » Mancaruri cu carne

Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
700 g pulpa de porc, 1,200 kg cartofi, 1-2 cepe potrivite, 1 lingura de cimbru uscat, 5-6 linguri de ulei, 250 ml suc de roşii proaspăt, sare, piper, boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

1. Carnea se taie cuburi, se spală, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se pune la călit în 5-6 linguri de ulei. Ceapă se taie solzişori şi se căleşte împreună cu carnea. Se adăugă cimbrul.
2. Se adăugă cartofii tăiaţi cuburi mari, apoi se pune apă fierbinte. Apă trebuie să acopere un pic carnea.
3. Se acoperă cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când scade şi carnea este fragedă.
4. Sucul de roşii se adăugă când carnea este aproape fiartă.
Se potriveşte de sare, piper şi un vârf de boia dulce.
Se stinge focul şi se presară pătrunjel peste tocăniţă
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci

Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci

Rulouri: Se taie carnea ca pentru snitele, se bate si se unge cu unt. Separat se taie marunt ceapa,

10 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu mamaliguta

Tocanita de pui cu mamaliguta

Ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu rosiile taiate cubulete, se adauga apoi carnea si

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 23 octombrie 2014

    cartoful carnea si cimbrul, fac prietenie buna de cand lumea ! daca adaugi si celelaltesi mai ales sarea si piperul atat cat trebuie si mai pui si putin SUFLET o sa se umple casa de cel mai fain miros , iar pofta va fi cu siguranta!!!

  • Fara foto

    Titi Titeltiti Titel , 15 octombrie 2014

    foarte buna ...in loc de cimbru as prefera foi de dafin...

  • Fara foto

    David Constantin , 27 martie 2014

    bun

    • Fara foto

      Nicolae Buzoianu , 23 ianuarie 2014

      reteta medie.

    • Fara foto

      Lorena Andreea Zaharia , 01 decembrie 2013

      cartoful carnea si cimbrul, fac prietenie buna de cand lumea ! daca adaugi si celelaltesi mai ales sarea si piperul atat cat trebuie si mai pui si putin SUFLET o sa se umple casa de cel mai fain miros , iar pofta va fi cu siguranta!!!

    • Fara foto

      Eduard Schneider , 30 octombrie 2013

      excelenta incercati si voi

    • Fara foto

      Bogdan Ancuta , 11 septembrie 2013

      200 kg de cartofi...asta e mancare pentru popota :D

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Bunutzaaa, bunutza !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 700 g pulpa de porc
  • 1,200 kg cartofi
  • 1-2 cepe potrivite
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 5-6 linguri de ulei
  • 250 ml suc de roşii proaspăt
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Bunutzaaa, bunutza !!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor