Ingrediente
4 cepe mari, , 1 rosie, , 1 morcov, , 2 catei usturoi, , 3 linguri ulei, , 2 linguri coniac, , sare si piper dupa gust, , 500 gr ficat viel, , 1 l lapte, , 2 cani apa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
2 voturi
Mod de preparare
Curatam si spalam ceapa si usturoiul.
Spalam rosia.
Curatam morcovul. Il spalam si apoi il dam pe razatoarea mica.
Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem ulei in tigaie si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca. Taiem rosia cubulete mici. Adaugam morcovul ras si rosia si lasam 2-3 minute. Stingem cu coniac, apoi adaugam apa si ficatul (pe care l-am spalat dupa ce l-am scos din lapte) si lasam sa fiarba bine.
Aceasta tocanita se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!