Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri coniac
  • sare si piper dupa gust
  • 500 gr ficat viel
  • 1 l lapte
  • 2 cani apa

Mod de preparare

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul.

Spalam rosia.

Curatam morcovul. Il spalam si apoi il dam pe razatoarea mica.

Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem ulei in tigaie si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca. Taiem rosia cubulete mici. Adaugam morcovul ras si rosia si lasam 2-3 minute. Stingem cu coniac, apoi adaugam apa si ficatul (pe care l-am spalat dupa ce l-am scos din lapte) si lasam sa fiarba bine.

Aceasta tocanita se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure