autor:

strumfii bucatari

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2017

Ingrediente
4 cepe mari, , 1 rosie, , 1 morcov, , 2 catei usturoi, , 3 linguri ulei, , 2 linguri coniac, , sare si piper dupa gust, , 500 gr ficat viel, , 1 l lapte, , 2 cani apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte.



Curatam si spalam ceapa si usturoiul.



Spalam rosia.



Curatam morcovul. Il spalam si apoi il dam pe razatoarea mica.



Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem ulei in tigaie si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca. Taiem rosia cubulete mici. Adaugam morcovul ras si rosia si lasam 2-3 minute. Stingem cu coniac, apoi adaugam apa si ficatul (pe care l-am spalat dupa ce l-am scos din lapte) si lasam sa fiarba bine.



Aceasta tocanita se serveste cu mamaliguta.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu ficat de vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Praz cu masline

Praz cu masline

Prazul curatat si spalat se taie rondele potrivite. Intr-o tigaie se adauga uleiul si apoi prazul.

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Se curata de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii.

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
rosii umplute cu vinete