Ingrediente
3 buc. rasol vitel cu os, 1 kg ceapa plus o ceapa separat, 1 kg rosii, 7-8 buc ardei gras sau capia (eu am folosit ardei capia copt si congelat), un morcov mic, putina telina, 2 lingurite de ulei de masline, 2 lingurite boia dulce de ardei, un varf de lingurita cu miere de albine, 2 frunze de dafin, cateva boabe de coriandru, cateva boabe de piper, sare, piper macinat,cimbru, patrunjel tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
la fiert cca 40 de minute din momentul in care ies aburii prin supapa oalei .
Ceapa se curata,se spala ,se taie pestisori (solzisori) si se caleste intr-o cratita cu ulei de masline , se adauga boia dulce de ardei, mierea de albine, rosiile curatate de pielite si tocate si ardeii taiati fasii.Se adauga zeama de carne, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,pana se inmoaie .Se adauga bucatile de carne, se condimenteaza dupa gust si se fierbe pana scade zeama obtinandu-se consistenta dorita . Eu am pasat morcovul,telina si ceapa care au fiert impreuna cu carnea si le-am adaugat in tocanita. La sfarsit se presara, dupa gust patrunjel tocat . Se poate servi cu mamaliguta ...