autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
3 buc. rasol vitel cu os, 1 kg ceapa plus o ceapa separat, 1 kg rosii, 7-8 buc ardei gras sau capia (eu am folosit ardei capia copt si congelat), un morcov mic, putina telina, 2 lingurite de ulei de masline, 2 lingurite boia dulce de ardei, un varf de lingurita cu miere de albine, 2 frunze de dafin, cateva boabe de coriandru, cateva boabe de piper, sare, piper macinat,cimbru, patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Bucatile de rasol si legumele (morcov, telina, ceapa) se spala si se aseaza in oala , impreuna cu condimentele (frunze de dafin, boabe de coriandru si de piper ). Se completeaza cu apa pana carnea este acoperita. Daca folositi oala sub presiune se tine
la fiert cca 40 de minute din momentul in care ies aburii prin supapa oalei .
Ceapa se curata,se spala ,se taie pestisori (solzisori) si se caleste intr-o cratita cu ulei de masline , se adauga boia dulce de ardei, mierea de albine, rosiile curatate de pielite si tocate si ardeii taiati fasii.Se adauga zeama de carne, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,pana se inmoaie .Se adauga bucatile de carne, se condimenteaza dupa gust si se fierbe pana scade zeama obtinandu-se consistenta dorita . Eu am pasat morcovul,telina si ceapa care au fiert impreuna cu carnea si le-am adaugat in tocanita. La sfarsit se presara, dupa gust patrunjel tocat . Se poate servi cu mamaliguta ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Curatam pieptul de pui de piele si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Carnea se taie bucatele si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.Adaugam in

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    multumesc mult...asa spunem si noi dupa ce papam... o bunatate... te pup

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

    am facut si eu ieri............mmm...........o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 buc. rasol vitel cu os
  • 1 kg ceapa plus o ceapa separat
  • 1 kg rosii
  • 7-8 buc ardei gras sau capia (eu am folosit ardei capia copt si congelat)
  • un morcov mic
  • putina telina
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • un varf de lingurita cu miere de albine
  • 2 frunze de dafin
  • cateva boabe de coriandru
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • piper macinat,cimbru
  • patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...asa spunem si noi dupa ce papam... o bunatate... te pup

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rata cu varza rosie