Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Ingrediente
1,5 kg ciuperci proaspete, 4 legaturi ceapa verde, 2 legaturi usturoi verde, 1 legatura patrunjel, 150 ml ulei, 150 ml vin alb, 1/2 kg rosii, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curata ciupercile si se taie feliute subtiri. Ceapa se curata si se caleste in ulei, se adauga ciupercile, se rumenesc putin impreuna, se stinge cu o ceasca de apa si se potriveste cu sare si piper dupa gust. Le lasi sa fiarba inabusit, iar intre timp se curata usturoiul, speli verdeata si le tai pe toate marunt. Se oparasc apoi rosiile, le cureti de coaja si seminte si le tai bucatele. Le adaugi impreuna cu verdeata in mancare, torni si vinul alb si o mai dai in cateva clocote.
Daca ti-a placut reteta noastra "tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care
24 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010
O bunatate !