autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Tocanita de ciuperci

Autor: L (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
800 grame ciuperci proaspete, ceapa taiata marunt, morcov razalit, ardei tocat, ulei, sare, 5 linguri faina, 500 grame lapte, 2,5 litri apa, ulei, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Se caleste in ulei ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul. Ciupercile se taie marunt si se adauga ingredientelor deja calite. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce ciupercile sunt fierte.
Se face ingrosala din faina amestecata cu lapte dupa care se strecoara prin sita mica. Ingrosala deja data prin sita se adauga peste ciuperci. Se da un clocot (se amesteca continuu dupa ce punem ingrosala) impreuna cu sarea, iar apoi se opreste focul si se adauga patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita cu ghebe si ciuperci

Tocanita cu ghebe si ciuperci

Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de

0 voturi    0 comentarii
4h
Slow Cooking
Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi

Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi

Maruntiti ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati dupa 5 minute si ardeiul maruntit. Mai lasati

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O bunatate,felicitari.Eu am o tocanita de ciuperci champignion cu masline verzi.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    A iesit o Tocăniţă foarte bună! 'Flori de piatră', chiar nu ai pregătit aşa ceva? Eu, zic că ai putea s-o încerci...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      O bunatate.Mie imi plac mult si ciupercile proaspete.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si mie imi plac ciupercile proaspete, dar, la nevoie, daca nu le am in casa, le substitui cu cele din conserva.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Imi place tocanita de ciuperci, dar poaspete, nu imi plac ciupercile din conserva, parca au gust de medicamente.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Ei nu mai spune? Precis asta e ,nu am gatit niciodata ciuperci, doar de vreo 20 de ani si ceva.Cred ca nu sunt suficienti ca sa-mi dau seama.Adevarul este ca nici nu am vazut in viata mea ciuperci pana la tine in oala!

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Draga flori de piatra se pare ca tu nu ai pregatit niciodata ciuperci de asta spui ca am pus ciuperci din conserva. Cometariul tau mi se pare extrem de rautacios. Mai intai ar fi bine sa incerci reteta si apoi sa faci comentarii. Daca vei fierbe ciupercile vei vedea ca exact asa arata ca in pozele prezentate de mine. As putea oare sa fac poza ciupercilor prospete pentru ca mai apoi sa le arunc?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Mmm, ce buna e!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Pasiunea mea,imi plac ciupercile foarte mult si merg cu o mamaliguta,yammmi,yammmi.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si mie imi place cum arata aceasta tocanita, numai ca la inceput ne sunt prezentate ciuperci proaspete,iar in oala apar ciuperci conservate!?!?! Mi se pare ca incepem sa ne furam singuri caciula.....pacat.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Ce bine arata tocanita ta!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Tocanita ta arata bine. Imi place reteta, este usoara si cred ca si gustoasa. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de L
Salata de ton

Salata de ton

Se fierb ouale tare. Se storc de ulei conserva de ton si de apa gogosarii murati. Gogosarii se

19 voturi    5 comentarii
20 min
Salate cu peste
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

7 voturi    5 comentarii
3h
Torturi
Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Se stoarce apa de pe ciuperci. Se taie cat mai marunt usturoiul, ceapa si ardeiul. Se razaleste morcovul

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime