autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci "a la Leleanca"

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 Kg manatarci (hribi), 1 Kg craite, 4 cepe, 3 ardei grasi verzi, o jumatate de legatura cimbru proaspat, o legatura patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust, o capatana de usturoi, o ceasca de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se toaca cubulete. Se fierb in in apa cu sare si se scurg. Se toaca marunt cepa si se caleste in ulei. Se curata ardeii de seminte, se taie in fasii subtiri, se adauga peste ceapa si se mentine pe foc inca 10 min. Se adauga ciupercile, se toarna apa fierbinte pana se acopera si se fierb 30 min amestecandu-se continu pana se obtine un amestec consistent. Se abauga jumatate din cimbrul tocat marunt peste ciuperci, se potriveste de sare si se completeaza cu putina apa, se continua fierberea. Dupa 10 min se opereste focul si se adauga restul de cimbru si patrunjel tocat.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta si mujdei de usturoi dupa gust
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci "a la Leleanca"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot

17 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute cu afumatura

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

    Cred ca este f. buna datorita faptului ca este cu ciuperci de padure.Imi amintesc din copilarie cand bunica mea pregatea ciupercile de padure (bureti)si era o tocanita f. gustoasa si cred ca nu folosea cimbrul ci mararul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg manatarci (hribi)
  • 1 Kg craite
  • 4 cepe
  • 3 ardei grasi verzi
  • o jumatate de legatura cimbru proaspat
  • o legatura patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • o capatana de usturoi
  • o ceasca de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)