Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care se adauga carnea taiata cubulete. Intre timp se taie ciupercile. Cand s-au calit ceapa si carnea se adauga ciupercile cu jumatate din cantitatea de usturoi si se acopera lasandu-le sa fiarba in sucul care se lasa de la ciuperci. La nevoie se completeaza cu apa. Se mai mesteca din cand in cand. Dupa ce s-au fiert toate ingrdientele se adauga pasta de tomate, se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Dupa ce a mai fiert putin cu pasta de tomate, chiar inainte de a opri focul la mancare se adauga restul de usturoi tocat si patrunjelul. Apoi se opreste focul si tocanita e gata. Pofta mare!
Recomandări:
Se poate prepara cu ulei de masline sau unt, sau ulei obisnuit de floarea soarelui. Este foarte buna daca alaturi de celelalte ingrediente se pune si ardei gras dupa gust si iute pentru aroma. Eu fac si cu ardei si fara.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii