Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta).
Separat, se taie mărunt ceapa, ardeiul, se rad morcovii și se pun la călit cu puțină sare, piper, vegeta și boia.
Se ia de pe foc soia și se stoarce de surplusul de apă, după care bucățelele se călesc puțin alături de celelalte zarzavaturi.
După 2-3 min se adaugă ciupercile tăiate bucățele si cu aprox. 4 căței de usturoi zdrobiți (sau bucățele mici).
Se mai călesc 2-3 min, având grijă să nu se ardă, după care se adaugă apă astfel încât să le înmoaie pe toate ușor (mai puțin decât nivelul lor, se adaugă sare și vegeta după gust și se lasă să fiarbă la foc mediu atât cât timp au nevoie legumele să se fiarbă (în special morcovul, care fierbe mai greu).
Cu câteva minute înainte să luați de pe foc, se adaugă puțin bulion și se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și se lasă sub capac câteva minute.
Se poate servi cu orez, paste sau mămăliguță.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii