autor:

The Buburuz

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
(3-4 persoane), 2 cepe medii, 1-2 morcovi răzăliți, 1 ardei roșu, usturoi, patrunjel, 300-400 g ciuperci (Champignon), o pungă medie de soia cubulețe, puțin bulion, ulei, vegeta, sare, piper, boia

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta).

Separat, se taie mărunt ceapa, ardeiul, se rad morcovii și se pun la călit cu puțină sare, piper, vegeta și boia.

Se ia de pe foc soia și se stoarce de surplusul de apă, după care bucățelele se călesc puțin alături de celelalte zarzavaturi.

După 2-3 min se adaugă ciupercile tăiate bucățele si cu aprox. 4 căței de usturoi zdrobiți (sau bucățele mici).

Se mai călesc 2-3 min, având grijă să nu se ardă, după care se adaugă apă astfel încât să le înmoaie pe toate ușor (mai puțin decât nivelul lor, se adaugă sare și vegeta după gust și se lasă să fiarbă la foc mediu atât cât timp au nevoie legumele să se fiarbă (în special morcovul, care fierbe mai greu).

Cu câteva minute înainte să luați de pe foc, se adaugă puțin bulion și se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și se lasă sub capac câteva minute.

Se poate servi cu orez, paste sau mămăliguță.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de ciuperci și soia - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de conopida si brocoli

Budinca de conopida si brocoli

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus

69 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene
Ardei umpluti (de post)

Ardei umpluti (de post)

Calesc ceapa. adaug pe rand:morcovul,orezul, zarzvatul,ciupercile.Ardeii curatati, se spala si se

21 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • The Buburuz

    The Buburuz (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2013

    Pofta buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 martie 2013

    Astazi o sa o " confectionez" si eu! Buna rau!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de The Buburuz
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Se taie cartofii felii, nu prea groase, se taie ceapa felii mari, eu sunt mai pretentioasa si imi

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu ciuperci delicioaseee

Paste cu ciuperci delicioaseee

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia

8 voturi    4 comentarii
25 min
Sosuri
Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus

3 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

The Buburuz (Chef de cuisine)

Pofta buna!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Pateu de naut