autor:

The Buburuz

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
(3-4 persoane), 2 cepe medii, 1-2 morcovi răzăliți, 1 ardei roșu, usturoi, patrunjel, 300-400 g ciuperci (Champignon), o pungă medie de soia cubulețe, puțin bulion, ulei, vegeta, sare, piper, boia

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta).

Separat, se taie mărunt ceapa, ardeiul, se rad morcovii și se pun la călit cu puțină sare, piper, vegeta și boia.

Se ia de pe foc soia și se stoarce de surplusul de apă, după care bucățelele se călesc puțin alături de celelalte zarzavaturi.

După 2-3 min se adaugă ciupercile tăiate bucățele si cu aprox. 4 căței de usturoi zdrobiți (sau bucățele mici).

Se mai călesc 2-3 min, având grijă să nu se ardă, după care se adaugă apă astfel încât să le înmoaie pe toate ușor (mai puțin decât nivelul lor, se adaugă sare și vegeta după gust și se lasă să fiarbă la foc mediu atât cât timp au nevoie legumele să se fiarbă (în special morcovul, care fierbe mai greu).

Cu câteva minute înainte să luați de pe foc, se adaugă puțin bulion și se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și se lasă sub capac câteva minute.

Se poate servi cu orez, paste sau mămăliguță.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de ciuperci și soia - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmalute cu verdeturi

Sarmalute cu verdeturi

1. Punem o oala cu apa la infierbantat. 2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • The Buburuz

    The Buburuz (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2013

    Pofta buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 martie 2013

    Astazi o sa o " confectionez" si eu! Buna rau!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de The Buburuz
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Se taie cartofii felii, nu prea groase, se taie ceapa felii mari, eu sunt mai pretentioasa si imi

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu ciuperci delicioaseee

Paste cu ciuperci delicioaseee

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia

8 voturi    4 comentarii
25 min
Sosuri
Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus

3 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

The Buburuz (Chef de cuisine)

Pofta buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu cardamon