autor:

Cocktail of Senses

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de iepure-n cuptor

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2014

Ingrediente
- 1 iepure taiat bucati, - 3-4 morcovi, - 1 radacina telina, - 4 catei de usturoi, - 1 ceapa, - o legatura patrunjel, - ulei de masline, - 1 pahar sos de rosii, - 1 pahar vin alb, - cateva cuisoare, - 2-3 foi dafin, - sare de mare, - piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou.



Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.



Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.



Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.



Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.



Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.



Gasiti multe alte retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure-n cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Ceafa de porc se bate bine pana ramane la grosimea de jumatate de centimetru, se asezoneaza cu sare,

2 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume(Chinese food)

Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume(Chinese food)

Mai intai se taie pieptul bucati,(eu il tai bucati mai mari dar se poate taia si fasii mai lungi)apoi

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 iepure taiat bucati
  • - 3-4 morcovi
  • - 1 radacina telina
  • - 4 catei de usturoi
  • - 1 ceapa
  • - o legatura patrunjel
  • - ulei de masline
  • - 1 pahar sos de rosii
  • - 1 pahar vin alb
  • - cateva cuisoare
  • - 2-3 foi dafin
  • - sare de mare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la capac cu stoemp