Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • -1 kg. carne de miel
  • Marinata:
  • -2 crengute de rozmarin tocate
  • -1 lingurita frunzulite de cimbru
  • -2 lingurite de chives tocate
  • -1/2 lingurita de piper
  • -1/2 lingurita coriandru macinat
  • -3 catei de usturoi pisati
  • -1 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita de boia
  • -1 lingura de zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • Mai avem nevoie de:
  • -3 morcovi
  • -2 ardei rosii
  • -1 ardei verde
  • -1 ceapa rosie
  • -1 ceapa alba
  • -150 gr. pastai verzi proaspete
  • -3 cartofi rosii noi
  • -4 rosii cherry
  • -2 linguri sos de rosii
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -2 stelute de anason
  • -3 crengute de cimbru
  • -600 ml. zeama de legume, sau apa
  • -ulei de masline
  • Pentru servire:
  • -verdeata si frunzulite de rozmarin
  • -paine prajita

Mod de preparare

*Pentru inceput pregatim carnea de miel.

1.Spalam carnea, o zvantam si o taiem in cubulete marunte.

2.Punem toate ingredinetele pentru marinata intr-un castron si le amestecam cu o lingura.

3.Adaugam carnea in castronul cu condimente si amestecam foarte bine pana fiecare bucatica este bine imbracata in acest amestec aromat.

4.Rasturnam carnea in caserola pentru marinare rapida, pe care o conectam la aparatul de vidat Food Saver.

5. O dam la rece pentru 30 de minute.

*Intre timp...

1.Curatam ceapa alba, rosie si o taiem solzisori.

2.Curatam ardeii, morcovii si ii taiem in cubulete marunte.

3.Rosiile le taiem in sferturi.

4.Cartofii ii spalam bine si ii taiem in cubulete marunte cu tot cu coaja.

5.Pastaile le curatam de capete si le taiem in bucati potrivit de mari.

6.Punem intr-o tigaie incapatoare ulei de masline si adaugam legumele.

7.Le calim pana se inmoaie si sunt usor rumenite, apoi le rasturnam intr-un castron.

8.In tigaia in care am prajit legumele mai punem putin ulei de masline si adaugam carnea din caserola.O prajim pana incepe sa capate culoare.

9.In acest moment adaugam deasupra legumele si amestecam bine.

10.Mai lasam sa se prajeasca cam 5 minute la foc iute dupa care turnam supa de legume, punem stelutele de anason, scortisoara, sare si piper proaspat macinat dupa gust, daca mai este cazul.

11.Adaugam si crengutele de cimbru, apoi lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, pana carnea este aproape patrunsa.

12.Punem acum pastaile, mazarea verde, cartofii, rosiile si mai lasam sa fiarba pana si aceste sunt bine patrunse.

13.Adaugm cu 5 minute inainte de a finaliza tratamentul termic pasta de rosii si mai dam un clocot bun la foc iute.

14.Gustam si vedem daca mai trebuie ceva condimente, dupa care tragem tigaia de pe foc.

15.Adaugam verdeata, amestecam usor si gata, tocanita de miel cu legume este gata.

16.O servim fierbinte, alaturi de paine prajita.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni